Politika
06 Oca 2021 13:47 Son Güncelleme: 06 Oca 2021 13:54

Saadet'ten çok konuşulacak enflasyon videosu: Alışverişin 'ZAM'anı geldi

Saadet Partisi’nden ‘vatandaşın enflasyonu’ ile TÜİK’in açıkladığı enflasyon arasındaki farkı gözler önüne seren paylaşım: 2020’de aynı parayla doldurduğunuz sepetin yeni yılda sadece yarısını doldurabilirsiniz.

TÜİK, Aralık ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon aralık ayında yüzde 1,25 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 14,60 oldu.  

Enflasyon verileriyle birlikte, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına yüzde 7.36, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına da yüzde 8.36 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. 

Gıdada 2020'nin zam şampiyonu ise yüzde 674,4 ile hazır sütlü tatlılar oldu. Bu ürünün kilogram fiyatı 20 liraya yaklaştı.  

Bu arada yeni yılın girişiyle birlikte sadece gıdada değil, elektrikten doğalgaza, köprü ve otoyollardan alkollü içkilere kadar pek çok alanda da zamlar art arda geldi.  

Enflasyon verilerini gerçekçi bulmayan muhalefet ise TÜİK'in talimatlı veriler açıkladığını savundu.  

 

SAADET: GERÇEK ENFLASYON MARKETLERDE

Saadet Partisi de enflasyon verilerine ilişkin hazırladığı video ile 2021’in vatandaşların belini büken fiyatlar ile açıklanan enflasyon arasındaki uçurumu gözler önüne serdi.  

Sosyal medya üzerinden yaptığı videolu eleştirilerine bir yenisini daha ekleyen Saadet’in Twitter üzerinden paylaştığı videoda “2020’de aynı parayla doldurduğunuz sepetin yeni yılda sadece yarısını doldurabilirsiniz. Enflasyona güvenme kasada kalma!” ifadeleri yer aldı.  

Paylaşılan zam videosunda, enflasyon oranının yüzde 14 açıklanmasından yola çıkılarak "Gerçek enflasyon marketlerde" denildi.