Gündem
23 Ağu 2020 09:32 Son Güncelleme: 23 Ağu 2020 09:34

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları'ndan Takvim önünde protesto!

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, ABD'nin Başkan Adayı Joe Biden'ın Türkiye ile ilgili açıklamasının ortaya çıkmasından sonra Takvim Gazetesi'nin attığı manşeti protesto etti.

ABD'nin Başkan Adayı Joe Biden'ın 7 ay önce Türkiye'ye yönelik açıklamasının geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmasından sonra Turkuvaz Medya Grubu'ndan Takvim Gazetesi'nin muhalefet liderlerini 'Yedi Aylıklar' diye manşetine taşıyıp Biden'e destek verdikleri suçlamasından dolayı Saadet Partisi İl Gençlik Kolları tarafından protesto edildi.

Takvim Gazetesi önünde gerçekleşen protestoya çok sayıda vatandaş katıldı. Gazete önünde açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abuzer Taşkent, Takvim Gazetesi'nin attığı manşetin tetikçilik olduğunu söyleyerek, "Takvim Gazetesi bir paçavradır ve bu gazete 20 Ağustos tarihinde haysiyetini sadece gazete bayilerinde 1 TL ye satışa çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.

İşte Abuzer Taşkent'in açıklamasından satır başları:

"Değerli arkadaşlar gazetecilik çok ciddi bir meslektir. Çok ciddi sorumlulukları bulunmaktadır. Bazen bir savaşın ortasında ölümü göze alarak yapılır. Bazen de en baskıcı iktidarlar döneminde özgürlüğü kaybetmeyi göze alınarak yapılır. Gazetecilik aslında aydınlar, entelektüeller tarafından yürütülmesi gerekmektedir. Çünkü insanların önüne ışık tutarak onların doğru bilgi edinmelerini sağlarsınız ve bu bazen bedel ödemesini gerektirir. Yakın tarihimizde örneğin Uğur Mumcu terör örgütü ile İsrail arasındaki ağı deşifre etmesinden dolayı ne yazık ki aracına bomba konularak katledilmiştir.

'Takvim Gazetesi iftiraya başvurdu'

Tabi birde medya gücünü, iktidar silahı olarak kullananlar için tetikçilik yapan sözüm ona gazeteciler bulunmaktadır. Onlar bir gün solcu kesilirler, bir gün milliyetçi, bir gün İslamcı, bir gün de seküler ve sürekli renk değiştirirler, bukelemun gibi. Ama tek değişmedikleri menfaatleridir. Onlar bu menfaat uğruna her türlü iftiraya başvurur. Her türlü ahlaksızlığı sergilerler. İşte Turkuaz Medya’ya bağlı Takvim gazetesi de bunlardan biridir. Takvim Gazetesi bir paçavradır ve bu gazete 20 Ağustos tarihinde haysiyetlerini sadece gazete bayilerinde 1 TL ye satışa çıkarmıştır. Başta genel başkanımızın olmak üzere, bu ülkenin muhalif liderlerine karşı arsızca, hayasızca, aşağılıkça bir saldırıda bulunmuştur.

'İktidara dalkavukluk yaptılar'

50 yıllık siyasi mazisinde çok kıymetli hizmetlerde bulunan genel başkanımızı, bu yeni yetme sözde gazeteler karikatürize ederek küçük düşürmeye çalışmıştır. Basitliklerini ortaya koymuşlardır. Elbette her gazetenin bir ideolojisi bulunmaktadır. Ki, bu minvalde muhalif liderleri de eleştirme haklarına sahiptir. Ancak bu paçavra gazete, onun basit idarecileri, toplumu provoke eden, tahrik eden bir anlayış ile hareket etmiştir. Hukuken de toplumu kin ve nefrete sürükleme ve değerler ile alay etme suçunu işlemiştir. İktidara dalkavukluk yaparak, saray soytarılığına soyunanlar; tarih boyunca rezil olup gitmişlerdir. Takvim Gazetesi ve onun bu kepazeliğine onay veren yetkilileri de aynı şekilde rezil rüsva olup gideceklerdir.

'Ömürleri tükürdüklerini yalamakla geçiyor'

Ama Takvim Gazetesinin yetkililerine bir müjde vermiş olalım. Bir ömür aç kalmayacaklar çünkü ömürleri tükürdüklerini yalamakla geçiyor. Bir ömür aç kalmayacaklar çünkü taptıkları helvadan putları, acıkınca çekinmeden yemektedirler. Bugün, Joe Biden üzerinden muhalefet liderleri ABD ile ittifaklı göstermeye çalışan bu paçavra bakınız bu manşetinde de görüldüğü üzere Erdoğan ile Trump’ın buluşmasını, el sıkışmasını, Trump’ın ifadesini manşete çekerek ‘Hiç Olmadığı Kadar Yakınız’ cümlesi ile okuyucuların gözüne sokmuştur.

'Olaylara Kör ve Sağırlar'

Bu paçavranın bu manşeti ülke birliğine yönelik bölücü bir harekettir. Kendilerine sosyal medyadan tepki verdiğimiz Takvim Gazetesi yetkililerinin, olaylara kör ve sağır kalması haysiyetlerini ortaya koymaktadır. Biliyoruz ki onlar için mesele gazetecilik değil, tetikçiliktir. Tetiğin arkasındaki eli de zamanı geldiğinde ifşa etmek boynumuzun borcudur.

'Gazeteciliği Milli Gazete'den öğrensinler'

Şimdi size bir de Milli Gazete örneği sunmak istiyoruz. Bakın ilk manşeti ile siyonizme savaş açan Milli Gazete bugün de Elhamdülillah 50 yıl devam etmektedir. İşte gazetecilik budur. İşte omurgalı olmak budur. İşte ahlak budur. Yanımızda getirdiğimiz Milli Gazeteleri, Turkuaz Medya önüne bırakacağız . Yarın sabah geldiklerinde ilk iş olarak Milli Gazete okusunlar ve gazeteciliği, ahlaklı olmak olmayı, öğrenmeyi ve umulur ki kaybettikleri haysiyeti bu sayede bulmuş olurlar.

'Haramilerin saltanatını yıkacağız'

50 yıllık siyasi hayatımızda bu tür ahlaksızlıklara, bu tür iftiralara hep maruz kaldık ve alışığız. Bu gibi paçavraları aslında muhatap almaya bile değmez. Ancak bugün buraya toplumsal birlikteliği, barışı, huzuru, bozacak insanları yanlış bilgilendirerek, düşmanlaştıran bu anlayışı ifşa etmek için geldik ve bu basın açıklamasını yaptık. Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları olarak haksızlığa, ahlaksızlığa karşı her daim sesimizi yükseltecek ve haramilerin saltanatını yıkacağız."