Politika
12 Nis 2024 14:08 Son Güncelleme: 12 Nis 2024 14:09

Saadet Partisi ile Yeniden Refah Partisi birleşiyor mu? Gündem olan iddiaya dair açıklama geldi…

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Yeniden Refah Partisi (YRP) ile birleşecekleri yönündeki iddialara “Gündemimizde bir birleşme, ayrışma yok. Hangi siyasi partiyle ne konuda görüşüleceğine dair kanaatlerimiz, yetkili kurullarımızda değerlendirilir” yanıtını verdi.

Ramazan Bayramı nedeniyle, siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri yapıldı.

Saadet Partisi, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yüzde 6,19'luk oy oranına ulaşarak Türkiye genelinde üçüncü parti konumuna gelen Yeniden Refah Partisi'ni (YRP) ziyaret etti.

Saadet Partisi'nden Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Akdağoğlu, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Furkan Kılıçoğlu’ndan oluşan heyetin YRP’yi ziyaretinde, iki partinin birleşeceği iddiaları da konuşuldu.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, yerel seçim değerlendirmeleri sonrası Saadet Partisi'nin Yeniden Refah Partisi'yle birleşme olasılığının gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Biz değerlendirmemizi yapıyoruz. Saadet Partisi, aldığı sonuçları değerlendirir. Bizim gündemimizde bir birleşme, ayrışma yok. Şimdi bir bayram ziyaretindeyiz. Bunların değerlendirileceği, nasıl olacağı, hangi siyasi partiyle ne konuda görüşüleceğine dair kanaatlerimiz, daha sonra yetkili kurullarımızda değerlendirilir, kamuoyuna açılır."