Dünya
27 Haz 2023 18:10 Son Güncelleme: 27 Haz 2023 18:13

Rusya'da isyan başlatmıştı, yeni adresi belli oldu

Belarus Devlet Başkanı Alexandr Lukaşenko, Rusya'da isyan başlatan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Evgeny Prigojin'in Belarus'ta olduğunu açıkladı.

Rusya'da paralı askerlerden oluşan Wagner grubunun lideri Yevgeny Prigozhin, Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko'nun arabuluculuğuyla varılan anlaşma sonucu Moskova'ya ilerleyişini durdurmuştu. Anlaşma kapsamında Prigozhin, Belarus’a gitti.

PUTİN, "CEZALANDIRILACAKLAR" DEMİŞTİ

Taraflar arasında varılan anlaşma öncesi ulusa seslenen Putin, Wagner'in isyanının bir 'ihanet' olduğunu vurgulamış ve bu isyana katılanların cezalandırılacağını belirtmişti. Putin, "Karşı karşıya olduğumuz şey tam anlamıyla bir ihanettir. Aşırı hırslar ve kişisel çıkarlar ihanete yol açtı. Ülkemize, halkımıza ve Wagner grubunun askerleri ve komutanlarının diğer birlik ve alt birimlerimizle yan yana savaştığı ve öldüğü davaya ihanet etmek. İhanet yoluna kasten girenler, silahlı isyan hazırlayanlar, şantaj ve terör yöntemlerine girişenler, cezalarını çekecekler, hesaplarını hem hukuk önünde hem de milletimiz önünde vereceklerdir." demişti.