Dünya
22 Eki 2021 20:33 Son Güncelleme: 22 Eki 2021 20:44

Rusya'da fabrikada patlama! Çok sayıda ölü var

Rusya’nın Ryazan bölgesindeki bir barut fabrikasında meydana gelen patlamada 16 kişi hayatını kaybetti. Patlama sonrası çıkan yangın kontrol altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Patlama Moskova’nın Ryazan bölgesindeki bir barut fabrikasında gerçekleşti, 16 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer patlamanın, güvenlik prosedürlerinin ihlali veya kısa devre sebebiyle meydana geldiğinden şüphelendiklerini söyledi.

KAYIPLARIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Başlangıçta patlamanın yedi kişiyi öldürdüğünü ve dokuz kişinin kayıp olduğunu söyleyen acil durum yetkilileri, saatler sonra tüm kayıp kişilerin öldüğünü açıkladı. Patlama sebebiyle çıkan yangını kontrol altına almak için olay yerine 170’ten fazla itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi.

ALT YAPININ ZAYIF OLMASI YANGINLARI YAYGINLAŞTIRIYOR

Rusya’da, altyapının harap olması veya güvenlik standartlarına uyulmaması nedeniyle kazara ve ölümcül patlamalar veya yangınlar yaygın olduğu belirtildi.

Aralık 2020’de Urallar bölgesinde bir huzurevinde çıkan yangında on bir kişi ölürken, Ocak 2020’de Tomsk ve Moskova’daki göçmen barınaklarında çıkan ayrı yangınlarda toplamda 15 kişi ölmüştü.

ETİKETLER
#Rusya #Moskova #patlama