Dünya
02 Mar 2022 19:41 Son Güncelleme: 02 Mar 2022 19:51

Rusya ve Ukrayna arasındaki ikinci barış görüşmesinde yeni gelişme! Ne zaman yapılacağı belli oldu…

Rus medyası, Ukrayna ve Rusya arasındaki ikinci tur barış görüşmelerinin yarın sabah yapılacağını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Zelenski'nin güvenlik garantileri talebini görüşmeye hazırız, bu olumlu bir adım" dedi.

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde Rus heyetine başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, Ukrayna heyetinin Kiev'den yola çıktığını ve yarın sabah toplantı yerine varacağını duyurdu. Medinskiy, görüşmelerde ateşkesin de ele alınacağını söyledi. 

Rus haber ajanslarının bildirdiğine göre taraflar Belarus sınırındaki Brest'te bir araya gelecek.

Daha önce, Rus Tass haber ajansı, Ukrayna Devlet Başkanı Ofisi'ne dayandırdığı haberinde iki taraf arasındaki barış görüşmelerinin ikincisinin bugün, ilerleyen saatlerde yapılacağını açıklamıştı. 

"AMACIMIZ UKRAYNA'NIN ASKERLERDEN ARINDIRILMASI"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ukrayna'nın silahsızlandırılmaya bağlı kalmasını ve Ukrayna topraklarında asla konuşlandırılamayan belirli silahların bir listesinin olması gerektiğini söyledi.

Lavrov, ikinci barış görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Zelenski'nin güvenlik garantileri talabini görüşmeye hazırız, bu olumlu bir adım. Amacımız Ukrayna'nın askerlerden arındırılması. Ancak, Ukraynalılar liderlerini kendilerini seçmeli" dedi.

İLK GÖRÜŞMEDE İSTENEN SONUÇ ÇIKMADI

Geçtiğimiz gün iki taraf birinci görüşmeyi gerçekleştirmiş, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya ile yapılan müzakerelerde henüz Ukrayna'nın istediği bir sonucun çıkmadığını söylemişti.

Ukrayna heyetinin katılımcısı ve Zelenski'nin danışmanı Mihail Podolyak Rusya'nın hala aşırı derecede önyargılı olduğunu açıklamıştı.

Podolyak, "Rusya tarafı, ne yazık ki, hala başlattığı tahripkar sürece dair önyargılı bakışını sürdürüyor" demişti.

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, yaptığı açıklamada, gündemdeki bütün maddeleri tek tek ele aldıklarını belirterek, “Ortak pozisyonlarda tahmin edebileceğimiz bazı noktalar bulduk” ifadelerini kullanmıştı.