Dünya
03 Mar 2022 18:17 Son Güncelleme: 03 Mar 2022 20:41

Rusya-Ukrayna görüşmesinde ikinci tur sona erdi! Taraflar 3. turun düzenlenmesinde anlaştı…

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ikinci turu sona erdi. İlk görüşme 6 saat sürmüş ve Ukrayna tüm Rus birliklerinin geri çekilmesini talep etmişti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin ikinci turu Belarus sınırındaki Brest'te sona erdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ukrayna heyeti, “Rusya ve Ukrayna, müzakerelerin 3. turunun düzenlenmesinde anlaştı. Beklediğimiz sonuçları alamadık. Rusya ve Ukrayna insani yardım koridorları düzenlemek için iletişim ve etkileşim kanalları oluşturacak. Tahliyeler sırasında olası bir geçici ateşkes konusunda da anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

 

GÖRÜŞMEDEKİ İLK KAREDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Ukraynalı heyetin askeri kıyafetleri ile olması ve Rus heyetin tokalaşmak üzere el uzatan taraf olması dikkat çekti.

 

ÖNCELİKLİ HEDEF ATEŞKES

Zelensky'nin Yardımcısı, ikinci tur müzakereler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu sözlere yer vermişti: "Görüşmelerde Ukrayna öncelikli olarak ateşkes ve tahliyeler için insani koridorların açılması için çaba gösterecek."

HELİKOPTERLE GELDİLER

Ukrayna heyeti, Brest'te yapılan görüşmeye helikopterle geldi.

 

İLK GÖRÜŞME 6 SAAT SÜRMÜŞTÜ

Rusya ve Ukrayna arasında ilk görüşme geçtiğimiz pazartesi günü yapılmıştı. Kritik görüşme 6 saat sürmüştü. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Ofisi'nden müzakereye ilişkin yapılan açıklamada, Kiev'in Kırım ve Donbass da dahil olmak üzere Ukrayna'daki tüm Rus birliklerinin geri çekilmesini talep ettiği belirtilmişti.