Dünya
20 Tem 2023 07:49 Son Güncelleme: 20 Tem 2023 07:50

Rusya, Odessa'ya en büyük saldırısını düzenledi!

Ukrayna, Rusya’nın Odessa'ya en büyük saldırısını düzenlediğini duyurdu.

Odessa Belediye Başkanı Gennadiy Truhanov, Rusya'nın gece saatlerinde kente çeşitli füze ve insansız hava araçları (İHA) düzenlediği saldırının şimdiye kadarki en büyük saldırı olduğunu söyledi. Truhanov,  saldırı sonucu bazı evlerin hasar gördüğünü, 1'i çocuk 10 kişinin yaralandığını paylaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun Ukrayna'nın Odessa şehri yakınlarında ve Kirovograd bölgesindeki üste Ukrayna ordusuna ait askeri tesisleri füzelerle vurduklarını açıklamıştı.

Konaşenkov, "Gece saatlerinde Rusya Silahlı Kuvvetleri denizden ve havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Odessa şehri yakınlarında ve Kirovograd bölgesindeki Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait Kanatovo hava üssünde bulunan Ukrayna ordusuna ait mühimmat depoları, akaryakıt altyapısı ve askeri sanayi tesislerine grup saldırısı düzenledi. Saldırılar hedefine ulaştı" demişti.

NTV'de yer alan habere göre, Saldırı hakkında açıklama yapan Odessa Belediye Başkanı Truhanov ise Rusya'nın savaşın başlamasından bu yana Odessa'ya en büyük saldırısını gerçekleştirdiğini söyledi. Facebook hesabından bilgiler payklaşan Truhanov'un açıklamasına göre, 1'i çocuk 10 kişi yaralandı.

ETİKETLER
#ukrayna #rusya #odessa