Dünya
28 Ara 2023 07:49 Son Güncelleme: 28 Ara 2023 07:49

Rusya merak edilen sayıyı açıkladı!

Rusya Savunma Bakanlığı kısmi seferberlik kapsamında askere alınanların sayısını 302 bin 503 olarak açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı kısmi seferberlik kapsamında askere alınanların sayısını 302 bin 503 olarak açıkladı. Bakanlık yetkilileri silah altına alınanların yaş ortalamasını 35 olarak paylaşıyor. Seferberlik kapsamında orduya katılan askerlerin yüzde 57'si bekar, yüzde 31'i tek çocuklu.

Bakanlık, raporda seferber edilen vatandaşların genel profilini de sundu. Bu profilde, 35 yaşında orta düzeyde eğitimli bir erkek yer alıyor. Seferber edilen vatandaşlardan yüksek öğrenime sahip olanların ortalama oranı yüzde 7 olarak kaydedildi. Ayrıca, seferberliğe çağrılan vatandaşların yüzde 57’sinin evli olduğu, yüzde 31’inin bir çocuğu, yüzde 0,3’ünün ise üç çocuğu olduğu belirtiliyor. Kısmi seferberliğin başladığı dönemde seferber edilenlerin yüzde 89’unun düzenli bir işe sahip olduğu bildiriliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl birleştirilen yıllık Büyük Basın toplantısı ve Direkt Hat kapsamında yaptığı açıklamada, 244 bin seferber edilmiş kişinin şu anda doğrudan Özel Askeri Operasyon bölgesinde olduğunu söyledi. Putin, 41 bin seferber edilmiş kişinin sağlık nedenleriyle ya da maksimum yaş sınırına ulaştıkları için Silahlı Kuvvetlerden ayrıldığını belirtti. Putin’in açıklamalarına göre, gönüllü asker alımı kampanyası kapsamında yıl içinde 486 bin kişi orduya katıldı. Devlet Başkanı Putin şu anda yeni bir seferberlik dalgasına gerek olmadığını düşünüyor.

2022 yılının eylül ve ekim aylarında Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmişti. Kısmi seferberliğin sona erdirilmesine dair bir kararname yayımlanmadı. Bir yıl önce Putin, çağrının tamamlandığını belirtmiş ve gerekli ek bir kararnameye dair hukuki görüş almak üzere danışmalara başvuracağını taahhüt etmişti.

ETİKETLER
#rusya #seferberlik