Dünya
25 Şub 2022 13:59 Son Güncelleme: 25 Şub 2022 14:39

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Ukrayna açıklaması! 'Başkan Putin şunu teyit etti...'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Başkan Putin şunu teyit etti; Ukrayna halkı bağımsız olmalı. Ukrayna'yı işgal etmeyi planlamıyoruz. Rusya'nın Ukrayna'daki hükümeti demokratik olarak tanıma imkanı yok" açıklamasını yaptı. Öte yandan canlı yayında CNN muhabirinin sorusuna sert tepki gösteren Lavrov, operasyonların ne kadar süreceği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi devam ederken Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve "Ukrayna'yı işgal etmeyi planlamıyoruz" diyen Lavrov, "Başkan Putin şunu teyit etti; Ukrayna halkı bağımsız olmalı" diye konuştu.

CNN MUHABİRİYLE TARTIŞTI
Lavrov, CNN Muhabirinin "Rus tankları neden Kiev' sınırında?" sorusuna sert tepki göstererek "Sen Ukrayna'da yaşıyorsun neden böyle yaptığın belli. Seninle kelime oyunu yapmayacağım" dedi.

MERAK EDİLEN SORUYU CEVAPSIZ BIRAKTI
Lavrov operasyonların ne kadar süreceği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Lavrov'un açıklamasından satır başları:

"Bağımsız bir devleti destekliyoruz, çok kültürlülüğü çeşitliliği destekliyoruz. NATO manipülasyon yapıyor. Ukrayna'nın aşırıcı yönetimlerin altında olması kabul edilebilir değil, aynı zamanda Ruslar için soykırım yapılması da kabul edilemez.

"UKRAYNA'YI İŞGAL ETMETİ PLANLAMIYORUZ"
Halihazırdaki hükümet dışarıdan getirilmiş. Başkan Putin şunu teyit etti; Ukrayna halkı bağımsız olmalı. Ukrayna'yı işgal etmeyi planlamıyoruz. Rusya'nın Ukrayna'daki hükümeti demokratik olarak tanıma imkanı yok.

"ZELENSKİY YALAN SÖYLÜYOR"
Zelenskiy, tarafsızlık statüsünü konuşmaya hazırız derken yalan söylüyor. Silahlı çatışma dışında herhangi bir seçeneğimiz kalmamıştı. Diplomatik düzen sorunu çözemedi. Biz Kiev’i ikna etmeye çalıştık. Washington’ı, Batılı meslektaşlarımızı doğru yöne çekmeye çalıştık. Kilit araçları uygulayın dedik.

"SUNDUĞUMUZ ÖNERİYİ KABUL EDEMEYİZ DEDİLER"
ABD’den güvenlik garantisi istedik. Ancak bunların en yüksek seviyede yapılması gerekiyordu. Bizim amacımız başkasının güvenliğini tehdit etmek değildi. Onlar bizi göz ardı ettiler. Bizim sunduğumuz öneriyi kabul edemeyiz dediler.

"MÜZAKEREYE HAZIRIZ"
Ukrayna ateşkes yaptığında müzakereye hazırız. Ukrayna halkının zaten böyle bir şansı olacak. Kendi geleceklerini belirleme hakları olacak. Kiev yönetimi batı kontrolü altında. ABD’nin liderliği altındaki Batı, Ukrayna’yı kontrol ediyor."