Dünya
01 Mar 2022 11:41 Son Güncelleme: 01 Mar 2022 12:01

Rusya Devlet Başkanı Putin'i üzecek haber! Unvanı geri alındı

Dünya Tekvando Federasyonu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e tekvandoda verilen onursal siyah kuşağın Ukrayna’daki operasyon nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Dünya Tekvando Federasyonu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e tekvandoda verilen onursal siyah kuşağın Ukrayna’daki operasyon nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. Federasyon ayrıca Rusya ve Belarus’ta tekvando müsabakalarının düzenlenmeyeceğini açıkladı. Bununla birlikte uluslararası tekvando müsabakalarında iki ülkenin bayrakları ve marşları da olmayacak.

Açıklamada, “Barış, zaferden daha kıymetlidir. Bu bağlamda Dünya Tekvando Federasyonu, Sayın Vladimir Putin’e Kasım 2013’e verilen dokuzuncu seviye onursal siyah kuşağın geri alınmasına karar vermiştir” ifadeleri kullanıldı.

Federasyonun Ukrayna halkıyla olduğu belirtilen açıklamada, savaşın en kısa zamanda sona ermesi dilekleri iletildi.

Diğer yandan Putin aslında tekvando yapmıyor, ancak bir başka dövüş sanatı olan judodaki hünerleriyle biliniyor, ayrıca uzun süre Uluslararası Judo Federasyonu’na onursal başkanlık yapmıştı. Uluslararası Judo Federasyonu, pazar günü Putin’in görevini askıya almıştı.