Dünya
12 Haz 2023 11:38 Son Güncelleme: 12 Haz 2023 11:41

Ruslardan Erdoğan'a namaz daveti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabının Rusça çevirisi Rusya Federasyonu Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin'e hediye edildi. Gaynuttin Erdoğan'ı birlikte namaz kılmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaleme aldığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli itabın Rusça çevrisi geçtiğimiz hafta Rus okurlarla buluştu.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin'i ziyaret etti.

Elçi Samsar, Rusya'da büyük ilgiyle karşılanan kitabı Ravil Gaynutdin'e hediye etti.

Kitap için teşekkürlerini sunan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Erdoğan'ı Rusya'da görmek istediklerini söyleyerek Moskova'ya davet etti.

"ERDOĞAN'I NAMAZ KILMAYA BEKLİYORUZ"

Gaynutdin, "Kendisine Rusya Müslümanları, Moskova Müslümanları 'Allah razı olsun' diye dua eder her zaman. Kendisi Sayın Cumhurbaşkanımız, Vladimir Putin ile beraber büyük camimize geldi açılışına katıldı, güzel bir konuşma yaptı. Biz bugün de kendisini bekliyoruz. 8 sene oldu, kendisinin Moskova Büyük Camii'ne gelip, Rusya Müslümanları'na hitap edip, Rusya Müslümanları ile namaz kılmasını bekliyoruz." dedi.