Medya
12 Ara 2011 09:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

RUŞEN ÇAKIR'IN ÖNCE PROGRAMI SONRA DA DANIŞMANLIK GÖREVİ BİTTİ!

Önce programı kaldırıldı şimdi de danışmanlık görevi sonlandı. Ruşen Çakır köşesinden ilan etti.

Ruşen Çakır’ın da kurum ile bağları tamamen koptu. Hatırlanacağı gibi önce Yazı İşleri programı yayından kaldırıldı. Ruşen Çakır programı bitirilmesine rağmen NTV ile olan bağını sürdürdü.

Kanalın "yayın danışmanı" sıfatı ile devam eden bu ilişkide bugün sonlandı. Ruşen Çakır bugün Vatan’daki köşesine koyduğu ayrılık notu ile durumu medyaya ilan etti.

NTV’ye veda

Kısa süreli aralar vermiş olsam da 10 yılı aşkın süredir görev yaptığım NTV’den ayrıldım. Bu kararı neden aldığımı soranlara, şimdilik Haziran ayı ortasında yazmış olduğum, “Mesleğimizi kaybetmenin eşiğinde” başlıklı yazımı

Bu vesileyle NTV’de birlikte çalıştığım, her birimden tüm arkadaşlarıma sevgilerimi sunuyor, haklarını helal etmelerini rica ediyorum...

UZATMALI AŞK NASIL BİTTİ?

Peki ne olduğu da Ruşen Çakır’ın 10 yılı bulan NTV aşkı sonlandı. Dahası yaz ayından beri sürüncemede olan bu uzatmalı aşkı bitiren son damla neydi?
Gazeteciler.com olarak kulağımıza geçen ay gelen çalınan bilgileri aktaralım.

Buldiğiniz gibi geçtiğimiz yaz ayında NTV’de başlayan dönüşüm, bir çok isim ile yolların ayrılmasına neden olmuştu. Can Dündar, Nuray Mert, Emre Kongar, Banu Güven gibi kanalın ekran yüzleri birer birer kurumdan uzaklaştırıldı.

Ruşen Çakır o fırtınadan Yazı İşleri programını kurban vererek çıkmıştı. NTV ile olan "yayın danışmanlığı" bağı ise sürüyordu ama o bağ fırtına da çok incelmişti.

VAN DEPREMİ İLE BİTTİ

Ruşen Çakır’ın NTV ile incelen bağı Van Depremi’nde gördüğü bir muamele üzerine pamuk ipliğine döndü. Depremden sonra bölgeye giden Ruşen Çakır, bölgeden yayın yapan NTV’nin hiç bir programına dahil edilmedi, ekrana "gözlemlerini iletme" amaçlı dahi çıkarılmadı.

İşte Ruşen Çakır’ın o günlerde NTV ile olan bağını tamamen kopartma kararı aldı. Bugün uygulamaya koyduğu da o gün aldığı karar.