Gündem
16 Eyl 2011 08:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:48

RUŞEN ÇAKIR'DAN ŞOK PROTESTO! ÖDÜL AHMET ALTAN'A GİDİNCE AYAĞA KALKTI VE..!

Hrant Dink ödül gecesine Ruşen Çakır damgasını vurdu. Ödülün Ahmet Altan'a verildiğinin açıklanması üzerine Ruşen Çakır bakın ne yaptı...

NTV'deki Yazı İşleri programı yayından kaldırıldığı için ekrandan uzak kalan Ruşen Çakır, Hrant Dink ödül gecesinde ilginç bir protesto ortaya koydu.

Uluslararası Hrant Dink ödülünün Ahmet Altan'a verildiğinin açıklanması ile birlikte Çakır ayağa kalktı ve salonu terketti.

Cemal Reşit Rey'deki çok sayıda konuğun tanık olduğu bu sessiz protestonun Ahmet Altan'a yönelik olduğu konuşuldu. Ruşen Çakır, Dink ödülünün Altan'a verilmesinden duyduğu rahatsızlığı bu yolla dışa vurdu.

TWİTTERDAN ÖDÜLÜN ALTAN'A VERİLMESİNE TEPKİ

Ruşen Çakır'ın Hrant Dink ödülünün Ahmet Altan'a verilmesine koyduğu tepkinin bir benzeri twitterda da yaşandı. Altan'ın bu ödülü alması yadırgandı.

FİKRİ AKYÜZ : a.altan:"hrant dink ödülünü haketmiyorum.utanç içindeyim,çünkü hrant dink'in katillerini ortaya çıkaramadım". e, alma o zaman

*HRANT DİNK ÖDÜLÜ aLtAn'a GİTMİŞ, ZAMANIN RUHU'nun etkisi..

*bu kadar "iktidar"la olan adamı hakikaten hrant sever miydi? naaptı ki a.altan dink için?

*"Hrant dink'in arkadaslari" titrini pek benimseyen tum "sol" simalar: cidden utanmiyor musunuz?

*Hrant Dink'in "ölüsü"nün liberaller eliyle fetişleştirilmesine, araçlaştırılmasına tanık olduk. Dağılabiliriz.
*hrant dink ödülünün ahmet altana verilmesi içime sinmedi... söylemek zorundayım...

*Hrant Dink ödülünü neye bakarak verdiniz bilemiyorum, Hrant'a yahut vicdanınıza dönüp bakmadiginiz kesin.

*Seneye Hrant Dink ödül Jurisinde otomatik olara Ahmet Altan olacakmış... Baransu veya Rasim Ozan'a verirler o bir dahaki yıl....

*Uluslararası Hrant Dink Ödülü cinayet sorumlularını ortaya çıkaran Nedim Şener'in tutukluluğunu destekleyen gazetenin başyazarı Ahmet Altana

*Hrant Dink ödülü Ahmet Altan'in mı? Tanrım beyaz olduğunu düşündüğüm her şey siyahlasiyor bu ülkede !!!

SARI GELİN'İ SÖYLEDİ

Hrant Dink'in doğum gününde düzenlenen geceye medya ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.

Konuklar arasında Kanal D anchormani Mehmet Ali Birand, Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana gibi isimler de vardı. Zana ve Önder geceden birlikte ayrıldılar.

Geceye katılan sanatçı Yavuz Bingöl ise sahneye çıkıp Sarı Gelin türküsünü seslendirdi.

BU ANONS İLE YERİNDEN FIRLADI
Uluslararası Hrant Dink ödülünün Ahmet Altan'a verilmesi "Hrant Dink ödülü Ahmet Altan'ın, Yılmadı, mücadelesini sürdürdü. Onun için Ahmet Altan”  sözleriyle anons edildi. Ödülün Nedim Şener'e verilmesini bekleyen Ruşen Çakır bu anons ile birlikte ayağa fırladı.

CESUR İNSAN İÇİN ALIYORUM

Ahmet Altan ise ödülünü alırken şunları söyledi: “Bu ödülü, Hrant Dink’i katleden çeteyi ortaya çıkaracak cesur insana vermek üzere kabul ediyorum. Bu cinayeti çözen, bu ödülün sahibi olacaktır”.

BU ÖDÜL KİMLERE VERİLİYOR?
Ödül, her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, biri Türkiye’den biri Türkiye dışından kişi, kurum veya gruplara veriliyor.

Ödülün jürisi

Bu yıl üçüncü kez verilen ödülün jürisinde Adalet Ağaoğlu, Judith Butler, Hasan Cemal, Daniel Cohn-Bendit, Rakel Dink, Irene Khan, Boris Navasartian ve 2010 yılının Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahipleri Baltasar Garzón Real ve Türkiye Vicdani Ret Hareketi bulundu.