Medya
07 Haz 2014 13:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:16

Ruşen Çakır'dan çarpıcı analiz; Kürt siyasiler niye 'günah keçisi'?

Sadece AK Parti gözünde değil, Kandil ve Öcalan için de, yasal alandaki Kürt siyasetçilerin bir tür “günah keçisi” olduklarını söyleyebiliriz.

“Demokratik açılım”,“Oslo görüşmeleri” ve nihayet çözüm süreciyle birlikte Kürt siyasetçilerin nispeten rahat nefes alabilmeye başladıkları söylenebilir ancak bu süreçlerin tümünde yaşanan sorun ve sıkıntıların faturasının yine onlara kesildiği ve kesilmekte olduğu da bir gerçek.

Vatan gazetesi yazarı Ruşen Çakır, köşesinde DTP, BDP ve HDP çizgisinde gelişen Kürt Siyasi hareketinin  içinde bulunduğu sıkıntıları bu sözlerle yorumladı.

Çakır, yazısında Kürt siyasetçiler hâlâ herkesin günah keçisi dedi.

İşte Çakır'ın yazısından çarpıcı bir bölüm:

Dün Diyarbakır’da AKP Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yeni Türkiye’nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, BDP/HDP’yi eleştirip İmralı (Abdullah Öcalan) ve hatta Kandil (PKK/KCK) hakkında olumsuz söz söylemedi.

Bu ilk kez olan bir şey değil; partilerin adı DTP iken BDP ve nihayet HDP olarak değişmiş olsa da, AKP iktidarı sözcülerinin Kürt siyasi hareketinin yasal ayağını şikayet etme tutumları değişmiyor.

Sadece AKP yöneticilerinin değil, PKK yöneticilerinden arada sırada, Öcalan’dan ise sık sık azar işiten (son dönemde Öcalan’ın azarlarında belirgin bir azalma olduğunu, bunun da muhtemelen açıklamalarının artık avukatlar değil de milletvekilleri aracılığıyla kamuoyuna aktarılmasından kaynaklandığını da not düşelim) yasal alandaki Kürt siyasetçilerin bir tür “günah keçisi” olduklarını söyleyebiliriz.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız