Gündem
11 Haz 2011 19:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:27

RUŞEN ÇAKIR'DAN BAŞBAKAN'A ACI CEVAP! AMA ÖLDÜ EFENDİM!

Başbakan Erdoğan, NTV ekranlarında canlı yayınlanan programda Ruşen Çakır'la Hopa'da ölen Metin Lokumcu gerilimi yaşadı.

Ruşen Çakır: Üzerimde bir şey onu sormadan soru değil aslında ben Hopalıyım biliyorsunuz ve hayatını kaybeden Allah rahmet eylesin Metin Lokumcu da benim akrabam. Ben Diyarbakır’dayken Kılıçdaroğlu’nu izlerken bu olay oldu ve çok üzüldük bütün akrabalarım da tanıdıklarım da. Sizin orada tabi olayların etkisi ile tabi ne yaşandığını da arkadaşlarımızdan öğrendim Diyarbakır’da. Ama sonuçta gerçekten iyi bir insan, talihsiz bir şekilde öldü, iyi bir insan Metin Lokumcu sizin memleketinizde yıllarca öğretmenlik yapmış birisidir talihsiz bir şekilde öldü. Sizin ilk günkü tepkinizi gerçekten yadırgadık ben ve ailem, akrabalarım. Aradan geçen zaman içinde herhalde bu konuyu düşünmüşsünüzdür diyeceğiniz bir şey var mı?
Recep Tayyip Erdoğan: Ben öncelikle sizin akrabanız olması sebebi ile başınız sağ olsun diyeyim. Ama size bazı resimleri inşallah arkadaşlarım ulaştırsınlar bir de ses kasetlerini ulaştırsınlar. O ses kasetlerini dinlediğiniz zaman bir de o resimleri gördüğünüz zaman acaba emekli bir öğretmene bunlar yakışır mı diye herhalde size akrabanızda olsa hakkı teslim etmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Ruşen Çakır: Ama öldü efendim.
Recep Tayyip Erdoğan: Bilmem. Ben sadece bunu söylüyorum. Çünkü bu noktada ben böyle bir emekli öğretmene o ifadeleri yakıştırmam ve elinde taşla bir emekli öğretmeni görmem çünkü o taşların karşısında ben varım o taşlar bana atılıyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanıyım veya konvoya atılıyor veya orada sivil halka atılıyor. Orada Hopalı insanlar var hemşerilerine atıyor. Herhalde bununda olmaması lazım değil mi? Bugün Kılıçdaroğlu açıklama yapıyor ve diyor ki; polis diyor kendisi düştü diyor. Eline diline dursun ne polis kendi düştü demesi. Polis taşı hedef alıyor o aldığı hedefle polis ondan sonra düşüyor. Şu anda bu polis hala yoğun bakımda yatıyor. Yani ziyaret etmekle de zannediyor işi çözeceğim. Orada bakın isyanlar var aile isyanda baba isyanda aslan gibi bir delikanlı gidiyor bu insan oraya niye geldi başbakanın koruması olarak geldi. Ve otobüste benimle birlikte gidiyor. Bunları da görmemiz lazım. Ben kendisine rabbimden şifalar diliyorum ve tabi bundan sonrada geride ne kalacak bilemiyoruz. Doktorlar elinden gelen müdahaleyi yaptılar ettiler ama ben gazetelerde televizyon programlarında kimsenin Servet’ten bahsettiğini görmedim. Öyle kenara köşeye sıkıştırılıyor. Her zaman polis şamar oğlanı olarak görülüyor. Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı tüm ekip adeta şamar oğlanı. Bunlarla ilgili programlarınızda Ruşen bey ne yaptınız? Acaba ne gibi bir kınama yaptınız? Bizim ne günahımız vardı orada sadece gidip bir miting yapmaktan başka? Sizi buraya sokmayız sizin çocuklarınızı buralar okutmayacağız, eşleriniz buraya gelemeyecek, tek yol sokak, tek yol devrim bu mudur demokrasi bu mudur özgürlük. İşte bizi üzen bu. Bende Rizeliyim sen Hopalısın aramızda çok fazla bir yer yok ama bu olmamalı. Bak benim bakanım Hopa’ya gitti Hopa’da dükkanları ziyaret ediyor maalesef aynı yanlışı ona yaptılar