Gündem
22 Mayıs 2021 09:36 Son Güncelleme: 22 Mayıs 2021 09:37

Ruşen Çakır ve ailesinin acı günü

Gazeteci Ruşen Çakır'ın eşi Müge İplikçi'nin babası Prof. Dr. Altan İplikçi hayatını kaybetti.

Gazeteci Ruşen Çakır'ın eşi Müge İplikçi'nin babası Prof. Dr. Altan İplikçi hayatını kaybetti.

Müge İplikçi, babasının hayatını kaybettiğini Medyascope'ta böyle duyurdu:

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nin duayen hocalarından biriydi. Uzun yıllar genel patoloji ve jinekoloji bölüm başkanlığı yapmış, sayısız yerli yabancı makaleye imza atmış, nevi şahsına münhasır bir insandı. Ölümünden üç gün öncesine kadar pipo içti, yoğun bakımda şarkılar söyledi ve bu dünyadan keskin zekâlı bir insan olarak muzipçe geçip gitti.

Tıp doktoru olmasaydı ya ressam olacaktı ya da futbolcu. Santrfor olarak Trabzon İdmangücü’nde rövaşatadan attığı golün fotoğrafını hep sakladı. Ancak tıbba olan aşkı o kadar güçlüydü ki tuval ve yeşil çimler onun için sadece amatör bir ruhla takip ettiği alanlar oldu.

Bol bol rakı içti. Bol bol briç oynadı. Bir Trabzonlu olarak bordo maviyi hep gerçek renkleri saydı. Denize vurgundu. Yüzmeyi hep çok sevdi. Kızının iyi bir yüzücü olması için elinden geleni yaptı. Ömrünün sonuna kadar iyi bir insan olarak çok sevdiği Tülay İplikçi ile yaşadı. Bu yazdıklarımı okusa “Biraz abartmışsın ama fena değil, hem kavgalarımızı da yazmamışsın, aferin Müge” derdi.

Kendisini 24 Mayıs Pazartesi günü öğleden sonra İstanbul Karacaahmet Mezarlığı’ndan uğurlayacağız.