Medya
04 Kas 2013 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

RUŞEN ÇAKIR TÜRKİYE'Yİ BOMBALADI! ''BU MANŞET HEZEYANDA SON NOKTADIR''

Türkiye gazetesinin Marmaray seferlerinin aksamasının sorumlusu olarak Gezi eylemcilerini göstermesine Ruşen Çakır'dan da tepki geldi.

Ruşen Çakır "Türkiye’de bir hayalet dolaşıyor: Gezi hayaleti" başlıklı yazısında Türkiye gazetesinin haberini eleştirdi.

GEZİ HEZEYANININ GELDİĞİ SON NOKTA

Konuyu köşesinde eleştiren Ruşen Çakır "Türkiye Gazetesi, Marmaray’da yaşanan aksaklıkların sorumluluğunu manşetten Gezicilere yükleyerek bu hezeyanın varmış olduğu noktayı gözler önüne serdi." dedi.

İşte Çakır’ın yazısındaki ilgili bölüm:

Karl Marx ve Friedrich Engels’in 1848 yılında kaleme aldıkları Komünist Manifesto "Avrupa’da bir hayalet dolaşıyor: Komünizm hayaleti" diye başlar ve şöyle devam eder: "Avrupa’nın tüm eski güçleri bu hayalete karşı kutsal bir sürek avı için ittifak halindeler."
Buradan esinlenerek şöyle bir cümle kurabiliriz sanıyorum: "Türkiye’de bir hayalet dolaşıyor: Gezi hayaleti."
Yıllarca bu ülkeyi yönetenler toplumu hep "komünizm hayaleti" ile korkutmuş; kendi yarattıkları sorunların sorumluluğunu komünistlere yüklemiş; demokrasi, temel hak ve özgürlükler konusundaki her türlü ihlali, gecikmeyi vs. komünizmle mücadele bahanesiyle meşrulaştırmaya çalışmışlardı.
Bir süredir, komünizm yerine "Gezi hayaleti"nin devrede olduğunu görüyoruz: Örneğin olimpiyatların alınmamasının, İstanbul’un trafik sorununun ardında Gezicileri arayanlar çıkmıştı; dün de Türkiye Gazetesi, Marmaray’da yaşanan aksaklıkların sorumluluğunu manşetten Gezicilere yükleyerek bu hezeyanın varmış olduğu noktayı gözler önüne serdi.