Gündem
23 Tem 2015 16:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:45

Ruşen Çakır Periscope'ta anlattı: Devlet Öcalan'ı bilinçli olarak...

Öcalan'ın sürece müdahale etmesinin devlet tarafından bilinçli olarak engellendiğini ileri süren Ruşen Çakır canlı yayında anlattı.

Periscope ile yaptığı yayınlara her gün bir yenisini ekleyen Ruşen Çakır, bugün takipçilerine Suruç saldırısı sonrası tekrar başlayan çatışma sürecinde, PKK ne yapıyor? HDP ne yapabilir? sorusuna yanıt aradı.

Çakır, bir takipçisinin "6-7 Ekim olayları başta olmak üzere son bir kaç senedir kritik olaylarda müdahale eden Öcalan, bu sürece de olumlu anlamda bir katkı veremez mi?" sorusuna çok çarpıcı bir dizi yanıt verdi.

Öcalan'ın sürece müdahale etmesinin devlet tarafından bilinçli olarak engellendiğini ileri süren Çakır, "Türkiye'de Geriye dönme ihtimali kalmadı artık. Bunu öncelikle devletin kavraması gerekiyor" dedi ve devleti yönetenlerin Kürtlerin dışarıda bırakılarak, kriminalize edilerek hiç bir şey yapamayacağını anlattı.

İşte Ruşen Çakır'ın Periscope yayınında anlattıkları:

DEVLET BİLİNÇLİ OLARAK ÖCALAN'I DEVREYE SOKMUYOR


"Tam da sorun burada. Devletin Öcalan’ı bilinçli bir şekilde devreye sokmadığına inanıyorum. Çok yanlış bir şey bu. Öcalan’ın devreye girmemesi Kürt hareketinin aleyhine olabilir, ki öyle şu aşamada.

Özellikle Kandil ile HDP’yi baş başa bıraktı ve burada kaçınılmaz bir şekilde sorunlar yaşanıyor. Ama Öcalan devreye girip bir şey söylerse bu herkesin uyacağı bir şey olur. Devlet buna izin vermiyor.

BU YANLIŞ STRATEJİ İLE KAYBEDEN TÜRKİYE OLUR

Buna izin vermemesinin çok yanlış bir strateji olduğunu düşünüyorum. Bu yanlış strateji sonucunda Kürt hareketi bir şeyler kaybedebilir. Ama en büyük kaybeden devletin kendisi ama tüm Türkiye olacaktır. Bunu ne zaman idrak edecekler merakla bekliyorum.

Ama şu an devlet, Öcalan girmesin, Kandil ile HDP ne yapıyorlarsa yapsınlar bu arada da IŞİD verebildiği kadar zarar versin yaklaşımı gösteriyor. Ki Türkiye bununla hiç bir yere varamaz.

ERKEN SEÇİMLE TEKRAR İKTİDARA GELSENİZ BİLE...

Bu ortamda Türkiye’yi erken seçime soktuğunuzda, tekrardan tek başına iktidara gelseniz bile bu kadar kaosa sürüklenen kötü bir laf kaos ama. Bu kadar gerginleşen bir Türkiye’yi yönetmek hiç kolay olmayacak.

Türkiye’nin artık,  Kürtleri dışarıda tutarak, terörize, kriminalize ederek, atabileceği tek bir adım bile yok. Geriye dönme ihtimali kalmadı artık. Bunu öncelikle devletin kavraması gerekiyor."