Dünya
07 Mar 2022 22:14 Son Güncelleme: 07 Mar 2022 22:20

Rus sporcu Ivan Kuliak'tan skandal hareket! Ukraynalı rakibiyle omuz omuza olmasına rağmen...

Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda bronz madalya kazanan Rus sporcu Ivan Kuliak'ın savaş yanlısı sembolle madalya kürsüsüne çıkması büyük tepki çekti. 20 yaşındaki sporcunun bu hareketi yaparken yanında altın madalya kazanan Ukraynalı rakibi olması skandalın dozunu arttırdı.

Rus jimnastikçi Ivan Kuliak, Katar'daki bir yarışı üçüncü bitirdikten sonra, altın madalya kazanan Ukraynalı rakibine karşı yaptığı hareketle gündeme geldi.

Uluslararası Jimnastik Federasyonu, Katar’da düzenlenen bir yarış sonrasında, Rus artistik jimnastikçi Ivan Kuliak’ın podyuma çıkarken mayosunun üzerinde Z harfinin olmasını, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline destek olarak yorumlaması nedeniyle disiplin soruşturmasına uğrayacağını açıkladı.

20 yaşındaki Rus jimnastikçi Kuliak, hafta sonu Doha’da düzenlenen Apparatus Dünya Kupası’nda paralel barlar finalinde üçüncü oldu. Podyumda, altın madalya kazanan Ukraynalı rakibi Illia Kovtuv’un yanında duran Kuliak, kıyafetinin önündeki Z harfini sergiledi. Rus kuvvetleri, komşu ülkelerini işgal ederken Ukrayna’daki araçlarında Z harfini tanımlayıcı bir sembol olarak kullandı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Uluslararası Jimnastik Federasyonu, Kuliak’ın şok edici davranışı için Jimnastik Etik Vakfı’nın disiplin soruşturması açmasını isteyecek” denildi.

Rusya, Ukrayna’daki saldırıları, bölgeyi işgal etmek için değil, komşu ülkesinin tehlike içeren askeri hareketlerini önlemek ve tehlikeli milliyetçiler olarak gördükleri kişileri devre dışı bırakmak için tasarlanan ‘özel bir operasyon’ olarak tanımlıyor.