Dünya
26 Ara 2019 15:59 Son Güncelleme: 26 Ara 2019 16:06

Rus piyanistin trajik ölümü! Gaz kaçağının kurbanı oldu!

Rus piyanist Elina Valiyeva, tatil için gittiği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de kiraladığı dairede meydana gelen gaz kaçağı yüzünden öldü. Banyo yapmak isteyen genç kadın sızan gazın etkisiyle feci şekilde can verdi.

Tatil için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye giden 27 yaşındaki yetenekli Rus piyanist Elina Valiyeva, kiraladığı dairede meydana gelen gaz kaçağı yüzünden hayatını kaybetti.

Rusya Gnessin Devlet Müzik Akademisi öğretim görevlisi Prof. Yuriy Bogdanov, Facebook hesabından şu açıklamayı yaptı: Mezunum, harika piyanist ve güzel insan Elina Valiyeva dün akşam Budapeşte’de trajik bir biçimde hayatını kaybetti.

Genç piyanistin erkek arkadaşı ile birlikte tatil için Budapeşte’ye gittiğini belirten Bogdanov, "İnternet üzerinden bir daire kiralamışlar. Duş almaya gitti. Banyoda gaz kaçağı meydana geldi… Kurtaramadılar..." diye yazdı.

Rusya'nın en yetenekli piyanistleri arasında gösterilen Valiyeva, Rusya Kültür Bakanlığı, Belarus Devlet Başkanlığı, Rusya Kültür Fonu ve 'Yeni İsimler' Uluslararası Yardım Fonu’nun Uluslararası Yardım Programı, 'Yetenekli Çocuklar' Fonu burslarının sahibiydi.