Dünya
31 Eki 2023 12:54 Son Güncelleme: 31 Eki 2023 12:55

Rus oligark Fransa'da gözaltına alındı

Rus oligark Aleksey Kozmiçev, vergi kaçırma, kara para aklama ve Rusya'ya yönelik yaptırımları ihlal etme iddiasıyla Fransa'da gözaltına alındı.

Fransa Mali Suçlardan Sorumlu Başsavcılığı, Rus oligark Aleksey Kuzmiçev'in gözaltına alındığını açıkladı. Kuzmçev'in vergi kaçırma, kara para aklama ve Rusya'ya yönelik uluslararası yaptırımları ihlal etme şüphesiyle gözaltına alındığı ifade edildi.

Reuters'ın haberine göre, Kuzmiçev'in başkent Paris'teki ve Akdeniz'deki Var bölgesindeki evinde soruşturma kapsamında arama yapıldı. Kuzmiçev'in bu sabah saatleri itibarıyla halen gözaltına olduğu ifade edilirken, kendisine henüz resmi olarak suçlama yöneltilmedi. 

YATINA EL KONULMUŞTU
Fransa'daki gümrük kurumu, 2022 yılında, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bağlantılarını gerekçe göstererek hakkında aldığı yaptırım kararı uyarınca, Kuzmiçev'e ait "La Petite Ourse" yatına el koymuştu. Bu durum, Fransız yetkililer ile Rus Alfa Bank'ın hissedarlarından olan Kuzmiçev arasında hukuk mücadelesinin başlamasına sebep olmuştu.