Gündem
17 Haz 2013 15:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:13

RUS GAZETEDEN ŞOK AÇIKLAMA; "O İSİM BİZİM ÇALIŞANIMIZ DEĞİL"

Taksim'de göz altına alınan Rus muhabir Arkadi Babçenko, Novaya Gazeta çalışanı değilmiş

Türkiye'de Taksim olaylarında polisle tartışmasının ardından gözaltına alınan, ardından da sınır dışı edilen Rus gazeteci Arkadi Babçenko'nun Novaya Gazeta'da çalışmadığı açıklandı.

Novaya Gazeta Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Sergey Sokolov, Babçenko'nun şu anda gazetede çalışmadığını belirtti. Sokolov, "Babçenko Novaya Gazeta'nın muhabiri değil. O Türkiye'ye özel olarak gitmiş. Gazetemizde daha önce çalışıyordu, dolayısıyla elimizden geldiği kadar kendisini bu durumda destekledik ve her türlü yardımcı olduk. Ancak Babçenko, oraya Novaya Gazeta muhabiri olarak gitmedi." dedi.

Türkiye'de başka bir muhabirlerinin olduğunu sözlerine ekleyen Novaya Gazeta Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı, "Şu anda Türkiye'den gazetemize haberleri muhabirimiz Yelena Raçeva geçiyor." bilgisini verdi.

Pazar günü Moskova'ya dönen Babçenko, Rus radyosuna yaptığı açıklamada, akreditasyonu olmadan bölgede çalıştığını, bunun kendi hatası olduğunu söylemişti. Babçenko, "Bu sabah mahkemeye ellerim kelepçeli olarak çıkarıldım. İki saat sonra kelepçeler çıkarıldı. Bana casusluk ya da polis görevlilerine kötü davranma suçlarından soru sorulmadı. Sadece idari olarak akreditasyon değerlendirildi. Ben İstanbul'a freelance olarak gitmiştim. Elbette, bu benim hatam, benim problemim." diyerek hatasını kabul etmişti.