Dünya
02 Haz 2022 13:15 Son Güncelleme: 02 Haz 2022 13:18

Rus gazeteci ödülünü Ukraynalı çocuklara bağışladı

Novaya Gazeta gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Dmitriy Muratov, Nobel Ödülü'nü Ukraynalı çocuklar için açık artırmaya çıkardığını duyurdu.

Rus gazeteci Dmitriy Muratov, geçen yıl kazandığı Nobel Barış Ödülü’nü Ukraynalı çocuklar için açık artırmaya çıkardığını ifade etti.

Dmitriy Muratov, satıştan elde edilecek gelirin hepsinin UNICEF'e verileceğini vurguladı. Muratov, duyuruyu mart ayında faaliyetlerini askıya almak zorunda kalan Novaya Gazeta'nın Telegram hesabından yaptı.

Açıklamada, “Ukraynalı çocuklara yardım etmek için verebilecek en önemli şeyin feda edilmesi gerektiğini anlıyoruz. Nobel altın madalyasını açık arttırmaya çıkarmaya karar verdik. 1 Haziran’da Rusya ve Ukrayna’da çocuk bayramı kutlanmaya devam edilirken, müzayede evi tarafından desteklenen müzayede ile ödülünün açık arttırması başlıyor. Müzayede 20 Haziran’da kutlanan ‘Dünya Mülteciler Günü’nde New York’taki Times Meydanı’nda canlı müzayede ile son bulacak. Elde edilen gelir UNICEF fonuna aktarılacak” denildi.

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
60 yaşındaki Dmitriy Muratov, Novaya Gazeta'nın faaliyetlerini mart ayında askıya almak zorunda kalmıştı. Nobel ödüllü gazeteci, ayrıca 7 Nisan'da bir tren seyahatinde kırmızı boya ile saldırıya uğramıştı, saldırının görüntülerini Telegram hesabından paylaşmıştı.

Muratov, geçen sene kendisine verilen Nobel Barış Ödülü'nü Filipinli gazeteci Maria Ressa ile paylaşmıştı. Oslo'da bulunan Norveç Nobel Komitesi, Muratov ve Ressa'nın “demokrasi ve kalıcı barışın ön koşulu olan ifade özgürlüğünü koruma çabalarından dolayı” ödüle layık görüldüğünü belirtmişti.