Polemik & Kulis
19 Mar 2022 16:16 Son Güncelleme: 19 Mar 2022 16:26

Ruhsar Pekcan'ı bakanlıktan eden habere ödül!

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) geleneksel olarak her yıl verdiği ‘Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri’ni kazananlar kamuoyu ile paylaşıldı. Ruhsar Pekcan'ı bakanlıktan eden haber de ödül aldı.

Türkiye’de gazetecilik ödüllerinin en saygınları arasında yer alan Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) verdiği “Yılın Başarılı Gazetecilik Ödülleri 2021” açıklandı. “Yılın Haberi” ödülü Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik’in “Kendi Bakanlığına mal satan Bakan” haberine verildi.  

HABERDEN SONRA BAKAN GÖREVDEN ALINDI

16 Nisan 2021’de Odatv’de Can Özçelik imzalı haberde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın şirketinin ürettiği dezenfektanları yine Ticaret Bakanlığı’na bağlı kurumlara satıldığı ortaya çıkarılmıştı.

Haber günlerce konuşulmuş ve ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınmıştı.

İŞTE ÇGD'NİN ÖDÜLÜNÜ KAZANAN İSİMLER

Haber Ödülü: Can Özçelik- “Kendi bakanlığına mal satan bakan” (Odatv)

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü: Özgen Acar-“Bir çift terliğe satılan Kilia İdolü, Türkiye zamanında harekete geçmediği için ABD’de kaldı” haberiyle… (Cumhuriyet)

Rafet Genç Haber Ödülü: Ruşen Takva-Afgan göçüne ilişkin haberleriyle.

Behzat Miser Kent Haber Ödülü: Burhan Demircioğlu-“650 Liralık Dul Maaşı ile Yaşayan Kadın: Ben Fakirim, Fakir Mi Öleyim?”; “Osmaniye’de Yaşayan 66 Yaşındaki Felçli İbrahim Düldül: Paramız Yok, Köle Hesabı Yaşıyoruz, Açlıktan Ölüyoruz” haberiyle (ANKA Haber Ajansı)

Röportaj Ödülü: Murat Uysal-“Plastik fabrikasında bir gün: Ne güvence ne sigorta üç kuruşa çalışma” röportajıyla… (Evrensel Gazetesi)

İzzet Kezer Haber Fotoğraf Ödülü: Zekeriya Albayrak-“Bir tek o alkışlamadı” fotoğrafıyla… (Sözcü Gazetesi)

Karikatür Ödülü: Bülent Çelik (Gazete Pencere)

Yerel Medya Haber Ödülü: Metin Yoksu- “Suya gömülen Hasankeyf’ten sonrası: Elektriksiz, susuz derme çatma yaşamlar” haberiyle… (Yeşil Gazete)

Sayfa Tasarım Ödülü: Barış Can Sarıkaş- “Kovid-19 pandemisinden kaynaklı yaşanan ölümlere ilişkin birinci sayfa” tasarımıyla… (Birgün)

Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü: Kelime Ata – Kızıldan Yeşile

TV Haber Ödülü: Hazar Dost- “Akdeniz ve Ege bölgelerinde geçen yıl yaşanan orman yangınları”yla ilgili haberleriyle…(Halktv)

Belgesel Ödülü: Seda Gökçe – Ölümüne Boşanmak

Mahmut Tali Öngören TV Program Ödülü: Sorel Dağıstanlı- “Gündem Özel- Yerli Tohum Nasıl Bitirildi” (Halktv)

Podcast Haber Ödülü: Mehveş Evin- “Türkiye 2050: Gelecekte Bir Yolculuk”; “Marmara’yı Nasıl Bitirdik? Müsilaj ve Ötesi” podcastleriyle…(Kısa Dalga)