Gündem
26 Nis 2013 00:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

RUHAT MENGİ'YE SERT ÇIKIŞ: EDEPSİZLİK YAPMA KADIN OTUR YERİNDE!

Gazeteci - Yazar Sevda Türküsev, Vatan Gazetesi Yazarı Ruhat Mengi'nin kaleme aldığı yazıyı sert sözlerle eleştirdi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Uyan Türkiyem programına konuk olan Gazeteci - Yazar Sevda Türküsev, Vatan Gazetesi Yazarı Ruhat Mengi’nin “Allah Müslüman mıdır?” başlığıyla kaleme aldığı yazıyı çok sert sözlerle eleştirdi.

’Bazı entel dantel sanatçı takımlarında maalesef şöyle bir algı var: Bunlar Cumhuriyet ile İslamiyet’i karıştırıyorlar ’ diyen Türküsev şunları söyledi:

’Şunu en cahil insana gidip sorsunlar; Cumhuriyet bir yönetim şekli ve rejimdir. Allah’ın sahibi olduğu islam dini asla ve katiyen değişmez, insanların en önemli değeridir. Fakat bu sanatçı takımının bazıları sanki Cumhuriyet ilan edildikten sonra Kur’an hükümleri değişmiş gibi algı yaratıyorlar. Bir de bunu Atatürk’ün üstüne yıkıyorlar. Bu sanatçı takımı Atatürk’ü kullanarak, Atatürk’ün de vebalini üstüne alarak, Atatürk’ün arkasına sığınarak, Atatürk’ün devrimlerini sanki Kur’an’ın hükmü, ayeti kelimeleri değişmiş gibi algılamış bir şekilde konuşuyorlar. Allah yardımcıları olsun. ’

Ruhat Mengi’nin küllerinden yeniden doğmaya çalıştığını söyleyen Sevda Türküsev, Mengi’ye ’Haddini aşmasın. Edepsizlik yapma kadın otur yerinde ’ diye seslendi.  Türküsev, ’Sanatçı takımına da şunu söylüyorum: Siz rahat olun kardeşim! Cumhuriyet İslam’ın koruması altındadır. Eğer sizin korumanıza muhtaç kalırsa bu Cumhuriyet, dış güçler gelip bizi hemen yıkarlar. Eğer bugün Türkiye Cumhuriyeti ayakta duruyorsa; müslüman halkın vatanı, milleti için verdiği şehitler ve ettiği duaların da yüzü suyu hürmetine, insanların da gayretiyle’ şeklinde konuştu.

’BİZ BU CUMHURİYETÇİ GEÇİNENLERİ YERİZ ’

’Bu cumhuriyetçi geçinenlerin hepsinin o cumhuriyetçiliğini yeriz ’ diyen Türküsev, ’Özür dilerim ama çok sinirleniyorum. Kanıma dokunuyor. Ruhat Mengi sen kimsin ki; Allah’ın adını ağzını alıyorsun be kadın. ’Allah müslüman mı?’ diyorsun. Sen git önce Allah hakkında bilgi al. Ama dedim ya bunların hepsinin derdi Allah ile. Hadsizliklik, edepsizlik yapmaya ne benim, ne senin, hiç kimsenin hakkı yok ’ diye konuştu.

İşte, canlı yayında söylenen o sözler: