Medya
04 Tem 2014 16:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:24

Ruhat Mengi'den twitter'da 'çatı aday' çalışması!

Yıldıray Oğur, İhsanoğlu'nun İslamcı kimliği nedeniyle tereddüt yaşayan CHP'lileri ikna etmek için Ruhat Mengi'nin tweet'lerini köşesinde paylaştı.

CHP ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İslamcı kimliği CHP tabanında ciddi kırılmalara yol açarken ulusalcı kimliği ile bilinen Ruhat Mengi Twitter'da tam zamanlı çatı aday mesaisi yapıyor.

YILDIRAY OĞUR'DAN CHP'LİLERE RUHAT MENGİ HİZMETİ!
Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, İhsanoğlu'nun İslamcı kimliği nedeniyle tereddüt yaşayan CHP'lileri ikna etmek için Ruhat Mengi'nin tweet'lerini köşesinde paylaştı. Mengi'nin İhsanoğlu'nun Erdoğan'a karşı gösterilebilecek en doğru aday olduğunu iddia ettiği tweet'lerini tiye alan Yıldıray Oğur "Kemalist şehirli kitleyi etraftaki pek çok latent Kemalist solcu entelektüelden çok daha iyi temsil eden bir isim olarak Ruhat Hanım, o cenahın bir nevi Sarah Palin’i." diye yazdı.

İŞTE OĞUR'UN KÖŞESİNDE PAYLAŞTIĞI MENGİ'YE AİT O TWEET'LER
“Ben arastirdim! Hem de cok yakindan taniyanlardan arastirdim, Ihsanoglunun gayet cagdas, akilli ve iyi bir insan oldugunu anlattilar”

“Bosversinler laga lugayi da esasa gelsinler. Babasi soyle dayisi boyle benzeri dedikodularla bu isler olmaz. 30 yillik arkadasi aksini soyluyor”

“Ben Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yaniltmayacagina cok daha buyuk ihtimal veriyorum onu taniyan herkes de! Sayisiz odul, Ecevit'ten ustun hizmet madalyasi boşuna mi?”

“Arastirdim goruslerini yaptiklarini okudum. onun hakkinda one surulen iddialar Balyoz ve Ergenekondaki sahtelerden farksiz”

Hâlâ ikna olmayanlar için Ekmeleddin İhsanoğlu’nun neden iyi bir aday olduğunu yine ondan okuyalım:

“Ortaya cikan aday bilimsel, partili olmadigi ve eksigi de olmadigi icin rakipler tarafindan yipratilmasi cok guc. Nitekim yapamiyorlar!”

“Baskasi olamaz miydi olurdu ama bu Ortadoguyu en iyi bilen isim. Su anda tum gercekler halktan gizleniyor onun aciklamasi iyi olmaz mi?”

Buradan sonrası gelen tepkiler üzerine “Aynısı sana yapılsa” çizgisine doğru kaymış biraz ama yine de okumakta fayda var: 

“Kimya bilimci ustune bir de tarihci olan Ortadogu kaosunu herkesten iyi goren ve onlem alabilecek birine bu yapilmaz. Aynisi sana yapilsa??”

“Digerleri kadar populer olmayabilir tam istediginiz aday olmayabilir ama en iyi tanidiginizi sandiginiz kisiler bile yaniltabiliyor değil mi”

Tartışmanın Kemalist-sol cenahta oluşturduğu kırılma hakkında bunlar epey bir fikir veriyor:

“AKP militani olmadigi halde bunu yapan gazetecilere hayret ediyorum. Bir baska ismi desteklemek icin yapmiyorlarsa neden RTEye calisiyorlar?”

“O zaman icinde medyada ve konustugum kisilerde gordugum tablo tam RTE'nin ekmegine bal akitmakta..Sebep olanlar gurur duysun!”

“Ben farkli dusunuyorum, secmeden once bana danismadilar oyleyse cati kazanmasin RTE kazansin bu olur mu?”

“Nerede duydunuz laikligi savunmadigini? RTE karsisinda Ihsanoglu ozenle secilmistir"..Yoksa RTEyi icine sindirenlerden misiniz?”

“Salmislar ajanlarini medyaya, sosyal medyaya karsimiza gecip bize laf ediyorlar. Cumhuriyet kadini bunu yapar miymis.Cumhuriyet kadini yapar!”

“Su okulda okumus, burada dogmus oyleyse siyasal Islamcidir.. oyleyse sen de cahil ve onyargilisin. Aydinsan bizi de aydinlat derler adama!”

“Akli mantigi olan siradan vatandas bile yapmaz. Neden sevmiyorsun, hangi somut engeli var? Eger iyi niyetliysen once bunu aciklamalisin!”

“Cumhuriyet insani sagduyusunu ulkesi yararina kullanmayi bilen kisidir. Kulaktan dolma iftiralar yalanlarla degil gerceklerle konusur yazar!”

Peki Ekmeleddin Bey kaybederse ne olur? Plajlarda yatan oyların içine biraz korku salmaktan kimseye zarar gelmez:

“Ve gerceklere baktiginda zamanin yok, hem de hic yok. Her dakika senin benim bizlerin aleyhine isliyor. Aynen bir saatli bombanin sesi gibi..”

“Bir tarafta YSK ortakligi ve dev ekiplerle sahte secmenler trafolara kediler, oy kaydirmalar gecersiz diye cope atilan muhalefet oylari..”

“Insan biraz akil mantik calistirir, E.I kaybederse neler olacagini herkes net sekilde biliyor kazanirsa en azindan bir kurtulus ihtimali var”

“Bunlarin beterini isteyen cati aday aleyhinde calisir veya oy kullanmayarak ayni seyi yapar. Sonradan aglayanlari mesela ben hic dinlemeyecegim!”

“Arastirmadan somut bir nedenin olmadan yaptigin YERSIZ kaprisin bedelini tum ulke oderken kafani kuma gomeceksin konusma hakkin bile olmayacak”

“Ortada bunca dansozluk varken ve ustune hileler bile hazir beklemekteyken kavgaya cekismeye yer var midir?”

Herhalde yeterince ikna edici olmuştur. Hâlâ Ekmeleddin Bey’den şüphe duyanlara harika bir soru:

Atatürkçü değil diyorsunuz, peki Atatürk olsa ne yapardı hiç düşündünüz mü?. Cevap:

“Devamli olarak Ataturk'u ve Ataturkculugu one surenler bilsinki o kadar zeki bir adam bugunku durumda sartlar ne gerektiriyorsa onu yapardı”

Paralel Türkiye gündemi hakkında genel bir fikrimiz olsun diye diğer ülke gündemiyle ilgili tweetlerden birkaç örnek:

“Kod adi da belli kazik kadar teroristi neden cocuk diye millete yutturduklarini Gnlkurmay bsk Ozel bey aciklasin. bu yalanlara neden susuluyor

“Durup dururken ISIDe bu milletin kesesinden trilyonlar verilebilir miydi? en azindan terore yardim sucu olacakti. ya simdi? Mazeretleri var!”

“Bu arada.. Davutoglu'nun kendi agziyla 2006dan beri Istanbul'da cihatci teror orgutlerine destek toplantilari yaptikkari itirafi muthis!”

“Ne guzel degil mi? Ozellikle hâlâ demokraside yasadigini sananlar icin.. yakinda tum lise mezunlari imam olabilecek. daha ne istenir ki???”

Bunları okuyup Ruhat Hanım’ın beslendiği kaynakların tek taraflı olduğunu da düşünmeyin diye, tabii muhalif cephenin renkliliği hakkında bir fikrimiz de olsun diye:

“Buraya Zaytung ve fuat avni yorumlarindan en begendiklerimi aliyorum. oylesine hedeften vuruyor gercegi aninda goruyorlar ki sapka cikaririm!”

“Fuat Avni kim bilmiyorum ama zekasini ve yazdiklarini cok begeniyorum. Ki ayiptir soylemesi COK ZOR begenirim. Söylediklerinin %90’ına da inanıyorum.”

“Gokce Firat Turk Solu'nda 'neden evet'i cok guzel yazmis eline saglik. sadece 'kulturel' bile olsa onun icin 'Islamci' denmesini dogru bulmam. Bence 'ci' eki 'koktenci, saplantili' gibi anlam yukluyor ki bu E.I'de yok. Bir de son paragraf Ihsanogluna haksizlik. onlar ciksa müthiş”

Tabii muhalif görüşlerin Twitter’da aktarılmasına bile bu iktidar bazen müsaade etmeyebiliyor:

“Tweetlerim zaman zaman donuyor gitmiyor. tekrar yaziyorum bu kez topluca gidiyor.garip isler!!!"

“Twitter hesabimda problem olustu son twitten bu yana yazdiklarim gitmedi ben de mesajlari alamadim maalesef. duzeldiyse bu aksam basliyorum”

“Arkadaslar seyahatteydim ve telefonum da dusup kirildi iki gundur uzak kaldik kisa surede telafi ederiz merak etmeyin. Herkes iyi mi??”

Vedayı da onunla yapalım:

“Arkadaslar, daha zekice tartismalarda bulusmak uzere iyi geceler.”