Reklam PR
12 Nis 2011 14:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

RTÜK'ÜN TARTIŞMALI UYGULAMASINA REKLAM SEKTÖRÜNDEN DESTEK!

Tartışmalı yeni RTÜK yasasına reklam sektöründen destek geldi. "Yeni RTÜK yasası sektöre ivme kazandıracak"

Türkiye Reklam Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, yeni RTÜK Yasası dolayısı ile sektör olarak Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'a teşekkür etti.

Yeni RTÜK yasasının medya ve reklam sektörüne bir ivme katacağını açıklayan Türkiye Reklam Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, yeni yasanın medya ve reklam sektörlerine getirdiği olumlu yansımaları anlattı. Yalçındağ, yeni RTÜK Yasası'nın, Türkiye'de radyo ve televizyon sektörünü bir çok konuda rahatlattığını belirterek, "Yeni RTÜK yasası, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın büyük destek ve katkılarıyla yürürlüğe girdi. Sektör adına kendisine teşekkür ederiz" dedi.

Bu yasanın hazırlanmasında sektör temsilcilerinin görüşlerinin alındığını ve bunların ışığında çalışmaların tamamlandığını açıklayan Mehmet Ali Yalçındağ, şunları söyledi: "Sayın Arınç ve ekibi göreve geldiğinden beri hep sektörün sorunlarını etraflıca araştırarak, tüm reklamveren, reklam ajansı ve yayın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantılarda dile getirilen istek ve önerileri dinleyip, bunların takipçisi oldu. TBMM'deki Komisyonlardaki görüşmelerde ve Genel Kurul'da bu değişiklikleri savunarak, yasanın günün gereklerine uygun bir biçimde geçmesi için çok büyük ve samimi bir çaba harcadı."

Mehmet Ali Yalçındağ, yeni yasadaki bazı değişikliklerle ilgili de şu bilgileri verdi:

* Yayın kuruluşlarının gelirlerinden alınan RTÜK payları yasa yürürlüğe girdiği tarihe kadar yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürüldü ve bu payların ödenmesi piyasada geçerli usuller dikkate alınarak, ödemenin brüt gelirlerin elde edildikleri ayı takip eden üçüncü ayın en geç 20'sinde ödenmesi kabul edildi.

* Ayrıca 2008 yılından beri bu gelirlerden yapılan ‘Eğitime Katkı' kesintisi sona erdirildi.

* Reçetesiz ilaç reklamları serbest bırakıldı.

Sektörün önündeki diğer sorunların da çözüme kavuştuğuna işaret eden Mehmet Ali Yalçındağ, "Günün teknolojik gerekleri doğrultusunda karasal sayısal yayına geçiş düzenlendi. Yıllardır çözülemeyen yayın izni ve lisansını çözecek bir düzenleme getirilerek yayın kuruluşları bir gecekondu olmaktan çıkarıldı. Seçim dönemlerinde siyasi parti reklamlarının önü açıldı" diye konuştu.