Medya
16 Oca 2012 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:13

RTÜK'ÜN KARAR METNİNİ OKURKEN TAHRİK OLMAMAK ELDE DEĞİL!

Kelebek yazarı Onur Baştürk, MUCK dizisine rekor ceza kesen RTÜK üyelerine seslendi...

"RTÜK’çüler hayatlarında hiç “Fame” dizisini filan seyretmediler mi acaba? O dizi seksenli yıllarda TRT’de yayınlanırdı."


İşte Hürriyet eki Kelebek'in yazarı Onur Baştürk'ün o yazısı....

Cezanın gerekçesinin anlatıldığı satırlar ise o muhteşem RTÜK lisanıyla öyle bir kaleme alınmış ki...
Okurken tahrik olmamak elde değil!
Noktasına virgülüne dokunmadan bir kuple aktarıyorum, buyrunuz: “...Gençlerin dansının erotik, müstehcenlik çağrıştıran figürlerden oluştuğunun görüldüğü, kızların sahneye şort, mayo, külotlu çorap, tayt gibi dans kostümleriyle çıktıkları, büyük ölçüde cinsel hareketlerin tasvir edildiği, dansla şortlu kızın yerde yaptığı erotik hareket, kızla erkeğin karşılıklı gelerek yaptığı birbirlerine doğru sallanma hareketiyle, tüm grubun arka arkaya sıralanarak yaptığı ileri geri sallanma hareketinin en dikkat çekicisi olarak belirlendiği, söz konusu dansın çiftlerin erotik bakış ve duruşlarıyla son bulmuş olduğu...”
Bu upuzun metnin üzerine ne söylense boş!
Kadın dansçıların zaten mayo, külotlu çorap ve benzeri şeylerle dans etmesinin gayet doğal olduğunu mu söylemek lazım?
Yoksa her dans figüründe bir parça cinselliğin muhakkak olduğunu mu?
Neyi söylemeli? Neresinden tutmalı bu açıklamanın? RTÜK’çüler hayatlarında hiç “Fame” dizisini filan seyretmediler mi acaba? O dizi seksenli yıllarda TRT’de yayınlanırdı.
Üstelik gayet erken bir saatte. Ve RTÜK’çülerin tasvir ettikleri her şeyi yapıyordu Fame’in oyuncuları... 2012’de nelerle uğraşıyoruz, gerçekten inanılmaz!