Televizyon
26 Haz 2013 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

RTÜK'ÜN İHALE SÜRECİ DEVAM EDECEK Mİ? (MEDYARADAR- ÖZEL)

RTÜK, bir süre önce mahkeme tarafından durdurulan ihale süreciyle ilgili yazılı açıklama yaptı..

RTÜK, bir süre önce mahkeme tarafından durdurulan  tematik türde, standart çözünürlüklü (SD) ve yüksek çözünürlüklü (HD) ulusal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesiyle ilgili açıklama yaptı..

İşte RTÜK'ten yapılan o yazılı açıklama :


Tematik türde ulusal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesiyle ilgili işlemler devam edecektir

Bilindiği üzere Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 22 Mayıs 2013 tarihli toplantısında, Ankara 1. İdare Mahkemesinin, 09.05.2013 tarihli yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle tematik türde, standart çözünürlüklü (SD) ve yüksek çözünürlüklü (HD) ulusal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesiyle ilgili işlemlerin durdurulmasına karar vermiştir.

Anılan mahkeme kararına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından itirazda bulunulmuş ve itiraz talebi Ankara Bölge İdare Mahkemesinin 29.05.2013 tarih ve 2013/2700 YD itiraz nolu kararı ile yerinde bulunarak, Ankara 1. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı kaldırılmıştır.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 25 Haziran 2013 tarihli toplantısında, Ankara Bölge İdare Mahkemesinin kararı gereğince, tematik türde, standart çözünürlüklü (SD) ve yüksek çözünürlüklü (HD) ulusal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesiyle ilgili işlemlerin sürdürülmesine oy birliğiyle karar vermiştir.

Söz konusu ihaleleri kazanan kuruluşların kesin teminatlarını yatırmaları gerekmekte olup, diğer işlemlerle ilgili olarak kuruluşlara tebligat yapılacaktır.

MEDYARADAR- ÖZEL