Televizyon
19 Ara 2010 15:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

RTÜK'TEN YİNE ÇOK TARTIŞILACAK BİR CEZA! BU KEZ HANGİ FİLM İÇİN CEZA KESİLDİ?

RTÜK, Digitürk'ün paralı sinema kanalı ‘Salon'a ikinci kez ceza verdi..

RTÜK’TEN ‘YAHŞi BATI’ CEZASI

RTÜK’ün son toplantısında verdiği ‘cezalardan’ ikisi dikkatimi çekti. Daha öncede yapmıştı RTÜK,Digitürk’ün paralı sinema kanalı ‘Salon’a ceza vermişti. Baktım bir daha ceza yazmış, ‘Yahşi Batı’ filmine. Bu film 25 Haziran 2010’da Digitürk Salon 2’de gösterilmiş. Türkçesi; paralı platformun paralı kanalında yayınlandı bu film. Yani öyle bir süzgeç ki, artı bir para verip sinemaya gider gibi izliyorsunuz. Almışlar ‘havadan yayın yapan kanal’ statüsüne sokmuşlar Salon’u. Bu ayrımın yapılması lazım. ‘Yahşi Batı’ filmini izledim. Öyle ceza verilecek bir durum göremedim. Bu ceza aslında filmi daha da değerli kılıyor bilsinler...

GENÇLERİN AHLAKINI BOZAN DİZİ!
‘Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini etkileyen’ diye başlayan meşhur RTÜK maddesi bu sefer CNBC-E’de yayınlanan ‘Spartacus: Blood and Sand’ı vurdu. Bu maddenin devamı, “Bunların seyredebileceği (yani genç ve çocukların) zaman ve saatte yayınlanmaması” diye cümleyi bitirir.

Bu saat ve zamanın kıstası nedir? RTÜK’ün çocuklara “Haydi çocuklar yatağa” dediği 21.30. Dizi saat 23.00’te başlıyor. Şimdi ayrıntılara girince yabancı dizilerde öyle açıklar bulunur ki. Ben de bu diziyi arada kaçırsam da izliyorum. Bir kere malum ‘erotik bölümler’ elekten geçmiş olarak bizde yayınlanmaya başlandı. Sertlik ve kan var. Ama bütünü içinde rahatsız edici değil. Yani ben RTÜK üyesi olsam “Geçiniz beyler” derdim.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET