Televizyon
21 Eki 2013 15:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

RTÜK'TEN TELEGOL'E KAYA ÇİLİNGİROĞLU VE BORSA UYARISI!

RTÜK, Telegol adlı programa spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu'nun sarf ettiği sözler sebebiyle uyarı verdi.

RTÜK, TV 8’de yayınlanan Telegol adlı programa spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu’nun sarf ettiği sözler sebebiyle uyarı verdi. Uyarı cezasına Çilingiroğlu’nun, “Dolandırılmayın kardeşim. Futbol A.Ş’lerin hisse senetlerini almayın. Kötü yönetiliyor bu kulüpler” sözleri neden oldu.

TV 8 kanalında yayınlanan Serhat Ulueren’in sunduğu Telegol adlı programın daimi konuğu Spor yorumcusu Çilingiroğlu 1 Eylül tarihinde yayınlanan programda “Ne diyordu Fenerbahçe. 45 milyon zararımız var değil mi? Fenerbahçe ne yapacak? 3 sene gitmeyecek değil mi Avrupa’ya. Etti sana 135 milyon Euro. Kim ödeyecek bu parayı. Fenerbahçe A.Ş’nin zararı. Küçük yatırımcı ödüyor. Açık açık söylüyorum buradan, dolandırılmayın kardeşim. Futbol A.Ş’lerin hisse senetlerini almayın. Kötü yönetiliyor bu kulüpler. Hepsi bir tanesi de değil” demişti.

İLK OLDUĞU İÇİN UYARI

Çilingiroğlu’nun Fenerbahçe dahil diğer futbol klüpleri hakkında yaptığı açıklama RTÜK’ün üst kurul toplantısının gündemine geldi. RTÜK, Çilingiroğlu’nun açıklamalarının RTÜK Yasası’nın “Yayınlar haksız rekabete yol açan unsurlar içeremez” hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle AK Parti, CHP , MHP ve BDP kontenjanından seçilen üyelerin oy birliğiyle ‘uyarı’ cezası verilmesini kararlaştırdı. Kanala bu hükmü ilk defa ihlal etmesi nedeniyle uyarı cezası verildi. Aynı hükmün 1 yıl içerisinde bir daha ihlal edilmesi halinde, kanala reklam gelirinin yüzde 1’i oranında ceza uygulanması öngörülüyor.