Televizyon
27 Mayıs 2013 01:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

RTÜK'TEN TARIK AKAN'A 'POLAT ALEMDAR' CEZASI!

RTÜK, 1987 yapımı bir filmde, şiddet uygulayan ve işkence yapan Tarık Akan'ın filmi nedeniyle, 26 bin lira para cezası verdi.

RTÜK Kanal Türk’te yayınlanan ve başrolünde Tarık Akan’ın yer aldığı ‘’Kızımın Kanı’’ adlı Türk filmi için, Kanal Türk TV’ye 26 bin lira ceza verdi. 1987 yapımı olan Halit Refiğ imzalı filmde Tarık Akan, kızını öldürenlerden intikam alıyor ve ağır işkenceler yapıyor.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında, Kanal Türk’te 15 Şubat 2013 günü yayınlanan "Kızımın Kanı " adlı film ele alındı. Filmde ‘’Cemil’’ karekterindeki Tarık Akan’ın, kızını kötü yola düşürenleri bularak, intikam alıyor.Bu kişileri sopa ile döverek bacaklarını kırıyor, üzerlerine kaynar su döküyor ve öldürüyor.

RTÜK bu filmdeki şiddet sahnelerini ‘’Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek" nitelikte buldu ve Kanal Türk’e 26 bin 893 lira para cezası verdi. RTÜK benzer sahneler nedeniyle, Kurtlar Vadisi dizisi için de geçmişte para cezaları vermişti.