Televizyon
09 Şub 2017 23:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:28

RTÜK’ten şaşırtan karar! O rekor para cezasını kaldırdılar!

RTÜK, ATV’de sunduğu programda insan kaçakçılarıyla canlı bağlantı yapan Müge Anlı’nın programına kestiği, 1 milyon 320 bin liralık para cezasını kaldırdı.

RTÜK, ATV’de sunduğu programda insan kaçakçılarıyla canlı bağlantı yapan Müge Anlı’nın programına kestiği, 1 milyon 320 bin liralık para cezasını kaldırdı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre RTÜK toplantısında Anlı dosyası yeniden ele alındı. Tekrir-i müzakere yapılarak, MHP’li üyelerin de desteğiyle kesilen ceza geri alındı.

RTÜK, tarihinin en ağır cezasını Anlı'nın programı için, ATV’ye vermiş ve “İnsan kaçakçılarıyla canlı bağlantı” nedeniyle 1 milyon 320 bin lira ceza kesmişti. Müge Anlı, seri katil zanlısı Atalay Filiz'in arandığı günlerde yayınlanan programında, insan kaçakçılarına telefonla bağlanmış ve Filiz'in kaçırılmasına aracı olmayacaklarını açıklayan kaçakçıları seyirciye alkışlatmıştı. Ayrıca “Yunanistan'a kaça götürüyorsunuz ?” sorusunu da yöneltmişti.

CHP'Lİ ALTIOK ŞİKAYET ETTİ
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Anlı'nın programını “İnsan kaçakçılarının propagandasını yapıp suç işledi” diyerek RTÜK'e şikayet etti. RTÜK, oy çokluğuyla programa ceza kesti. Anlı, 3 Haziran'daki programında İzmir'de göçmenleri Avrupa'ya kaçıran insan kaçakçılarıyla canlı bağlantı kurmuş ve kaçakçı ile arasında şu diyalog geçmişti.

Anlı: Siz yasadışı yollardan yurtdışına birilerini götürüyorsunuz anladığım kadarıyla.
– Yardımcı oluyoruz diyelim
Anlı: Tamam öyle diyelim. Bari can yeleklerini takın.
– Müge abla, bir şey söyleyebilir miyim? Şimdi İzmir'de Basmane 1, Çeşme 2, Kuşadası 3. Bu 3 yerde bu işlerin organizasyonu yapılır. Biz, hepimiz birbirimizi tanırız. Bu kişinin (Atalay Filiz) görüntüleri şu anda bütün illegal kesimde dolaşıyor. Yani vatandaştan önce birimiz görse hemen müdahale yapılır.
Anlı: Valla harikasınız ne diyeyim. Yani çok teşekkür ediyorum. Şimdi yaptığınız iş ayrı bir konu, bu ayrı bir konu. Bir şey daha sorabilir miyim? Yunanistan'a geçmek kaç liraydı?
– Botla 600-700 dolardı, düştü.