Gündem
13 Şub 2021 08:35 Son Güncelleme: 13 Şub 2021 09:18

RTÜK'ten Nasuh Mahruki'ye suç duyurusu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) AKUT Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki hakkında suç duyurusunda bulundu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Mahruki’nin “YÖK de RTÜK gibi, TRT gibi ve Cumhuriyet düşmanları tarafından ele geçirilmiş pek çok kurumumuz gibi düpedüz Cumhuriyet düşmanları hesabına çalışıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, YÖK’ün en çok ilahiyat fakültelerine kontenjan ayırdığına ilişkin bir haberi paylaşarak, “Çünkü YÖK de RTÜK gibi, TRT gibi ve Cumhuriyet düşmanları tarafından ele geçirilmiş pek çok kurumumuz gibi düpedüz Cumhuriyet düşmanları hesabına çalışıyor. Ortak amaçları emperyalizmin de amacı; Cumhuriyeti ve orduyu zayıflatmak, halkı bilinçsizleştirmek ve TC’ni dönüştürmek” dedi.

Mahruki’nin paylaşımına tepki gösteren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Nerede durduğu, ne olduğu belli olmayan, geçmiş hırslarının esiri olan birinin devletimizin güzide kurumlarını alçakça hedef göstermesine müsaade etmeyiz. Hukuki süreci başlatarak suç duyurusunda bulunduk. RTÜK Başkanı ve çalışanları olarak cumhuriyetimizin, milletimizin hizmetindeyiz" açıklamasında bulundu. 


Mahruki hakkında RTÜK’ün suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.