Televizyon
16 Şub 2022 15:50 Son Güncelleme: 16 Şub 2022 23:02

RTÜK’ten Halk TV’ye Ayşenur Arslan cezası

RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası ve 5 kez de program durdurma cezası verdi. RTÜK'ten ayrıca KRT, Flash TV ve TGRT Haber içinde ceza kararı çıktı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, gazeteci Ayşenur Arslan’ın Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik sözleri nedeniyle oy çokluğuyla, Halk TV’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verildiğini duyurdu.

AYŞENUR ARSLAN NE DEMİŞTİ?

Arslan programda, "Halil Falyalı kendini, TMT Türk Mukavemet Teşkilatı'nın üyesi olarak tanıtırdı. Türk Mukavemete Teşkilatı adada, yakın hinterlandında suikastlarla bilinen, illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu" ifadelerini kullanmıştı.

ÜÇ AYRI PROGRAMA DAHA CEZA VERİLDİ

RTÜK'ten yapılan açıklamada, yasa ihlali yaptığı tespit edilen TV programlarının yayınlandığı televizyon kanallarına uygulanan program durdurma ve idari para cezası yaptırımlarına yer verildi.

KRT TV'YE SÜLEYMAN SOYLU CEZASI

KRT televizyonunda yayınlanan "Olağan İşler" programında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yasa dışı kişi ve ilişkilerle birlikte anılması ve dayanağı olmadığı öne sürülen bazı iddiaların gündeme getirilmesi sebebiyle 6112 sayılı Yasa'da geçen yayıncılık ilkelerinin ihlali edildiğine karar verildi.

Üst Kurul, KRT’ye üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

AL SANA HABER PROGRAMINA HAKARET CEZASI

Flash TV'de yayınlanan "Al Sana Haber" isimli programda Erkan Özerman’ın, programda konu edilen kişiler hakkında ağır hakaret ve küfürleri seslendirdiğini belirleyen Üst Kurul, yayıncı kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.

TGRT HABER TV'YE REYTİNG ÖLÇÜMLERİNE İLİŞKİN CEZA

TGRT Haber TV kanalındaki "Ekrem Açıkel ile Ana Haber" programı hakkında hazırlanan raporda, sunucunun Türkiye'de yapılan reyting ölçümleri ile verdiği yanlış bilgilerin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini ihlal ettiği ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olduğu değerlendirildi. Üst Kurul, yayıncı televizyona üst sınırdan idari para cezası verdi.