Televizyon
06 Şub 2018 17:50 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:00

RTÜK’ten flaş Adnan Oktar kararı! Ceza yağdırdı!

RTÜK, Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 kanalına beş kez program durdurma ile en üst düzeyden idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK, Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 kanalına beş kez program durdurma ile en üst düzeyden idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

DİYANET, RTÜK'Ü GÖREVE ÇAĞIRMIŞTI

Adnan Oktar ile sert bir polemiğe giren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, A9 kanalının kapatılması için RTÜK'ü göreve çağırmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adnan Oktar'ın kanalı olan A9'un kapanması gerektiğini söylemiş ve Oktar'ın akli dengesinin yerinde olmadığını belirtmişti.

"BUNLARA SESİNİZİ ÇIKARTTINIZ MI?"

Oktar ise bu sözlere çok sert yanıt vermiş, "Kumarhanelerden, içki fabrikalardan alınan paralarla, vergilerle maaşlarınız ödeniyor. Bir kere bunlar hakkında açıklama yaptınız mı, bunlara sesinizi çıkarttınız mı? Gıkın çıkmıyor hoca efendi" demişti.

DİYANET PRİM YAPTIRMAK İSTEMİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı bu konu hakkında "Oktar'a prim yaptırmamak" için daha fazla konuşmak istemiyor. Fakat, Diyanet İşleri Başkanlığı, anayasal bir kurum olduğu ve bütçesini merkezi bütçeden almakta olduğunu belirtmişti.

RTÜK KAPATILMA KARARI VERDİ

RTÜK, A9 kanalına beş kez program durdurma ile en üst düzeyden idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.