Televizyon
03 Ara 2012 10:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

RTÜK'TEN EKRAN YÜZLERİNE SÜSLENME CEZASI!

Televizyonlardaki programlarında giydikleri kıyafetlerin reklamını yapan Saba Tümer, ESra Erol, Ivana Sert, Çağla Şikel gibi ekran yüzlerine para cezası verildi.

TV’lerdeki programlarında, giydikleri kıyafetlerin reklamını yapan Saba Tümer, Esra Erol, İvana Sert, Müge Anlı, Çağla Şikel, Özge Özberk gibi ekran yüzlerine, RTÜK’ten ağır para cezaları geldi.

RTÜK, TV’lerdeki programlarda sunucuların, kıyafet, gözlük ve saatlerinin markası, kuaförlerinin ismi ile takı ve ayakkabı mağazalarının gizli reklamını yaptıklarını ve logolarının da yarıcı işaret olmadan kullanıldığını belirledi.

Yasaya aykırı bu durum için, ATV’deki "Evlen Benimle" ve ‘’Tatlı Sert’’ adlı programlarda sunucular Esra Erol ve Müge Anlı’ya, kostüm, ayakkabı ve takı tedarik eden Deri-me, Elisse, İnci, Polin, Sette, Fancy firmalarının reklamının yapılması nedeniyle 176’şar bin 427’şer liradan toplam 352 bin 854 lira ceza verildi.…

Show TV’deki ‘’Bugün" ve ‘’Bugün Ne Giysem’’ adlı programlarda sunucular Saba Tümer, Çağla Şikel, İvana Sert ve Özge Özberk’e kıyafet ve takı temin eden Brandroom, Müge, Aslı, Filinta, Damas, The Sky ve Fagold firmalarının reklamının yapılması nedeniyle uyarı cezası verildi. Kanal 7’deki "İkbal’le Hayatın İçinden" programında da ‘’Noor’’ giyimin reklamı nedeniyle 29 bin 799 lira ceza uygulandı.

ERKEKLERE DE CEZA

Öte yandan Beyaz TV’deki ‘’Yüzyüze’’ programında sunucu Kenan Erçetingöz’ün kullandığı kıyafetler için, Damat, State, Lazer Optik, Adem Terzi, Sit Desıgn, Collezione" markalarının reklamı nedeniyle, 11 bin 35 lira para cezası verildi. LİG TV’deki futbol programında da, sunucu Şansal Büyüka’nın giydiği kostüm için ‘’Ramsey’’ firmasının reklamı yapıldı ve uyarı cezası uygulandı.

TV 8’de Serhat Ulueren, Kaya Çilingiroğlu, Erman Toroğlu, Gökmen Özdenak, Ziya Şengül ve Selim Soydan’ın katıldığı spor programı da, ‘’TW Steel, Claudio/Campione ve Damat’’ firmalarının reklamı nedeniyle uyarı cezası aldı. NTV’deki ‘’Yüzde 100 Futbol’’ programında ise, sunucu Güntekin Onay’ın giydiği kostüm için ‘’Beymen’’ markasının reklamı dolayısıyla 29 bin 384 lira para cezası verildi.