Televizyon
24 Kas 2017 13:12 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:48

RTÜK'ten Beyaz TV'ye tarihi Rasim Ozan Kütahyalı cezası!

RTÜK, Beyaz TV'de Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri nedeniyle kanala, 5 kez program durdurma cezasının yanı sıra para cezası da verilmesini kararlaştırdı.

Geçtiğimiz günlerde Beyaz TV'de yayınlanan ve sunuculuğunu Ertem Şener'in yaptığı spor programında Boşnaklar hakkında çirkin bir ifadede bulunan ardından kanal yönetimi tarafından kovulan Rasim Ozan Kütahyalı, kanalın başını yaktı.

5 KEZ YAYIN DURDURMA VE PARA CEZASI

RTÜK, Boşnaklara yönelik hakaretleri dolayısıyla Rasim Ozan Kütahyalı’nın katıldığı programı yayımlayan Beyaz TV’ye çok ağır cezalar kesti. Kütahyalı’nın katıldığı program 5 kez durduruldu. Bu program yerine 5 hafta belgesel yayınlanacak. Ayrıca kanala reklam gelirlerinin yüzde 5’i kadar tutarda ceza kesildi.

Üst Kurul, kanalın; RTÜK Yasası’nın, “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz”, “Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz” ve “Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez” yayın ilkelerine aykırı hareket ettiğine karar verdi.

PROGRAM YERİNE BELGESEL YAYINLAYACAK

Kanalın reklam gelirlerinin yüzde 5’i tutarında ceza kesildi.

Kütahyalı’nın katıldığı futbol programının 5 kez durdurulmasına karar verildi. 5 hafta boyunca Beyaz TV program yerine belgesel yayınlayacak.

Bu cezanın tekrar kesilmesi durumunda kanalın yayın lisansının iptali gündeme gelecek.