Gündem
30 Mar 2011 20:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

RTÜK'TE BOŞ BULUNAN ÜYELİĞE KİM SEÇİLDİ?

RTÜK'te boş bulunan üyelik için Meclis seçimini yaptı...

TBMM Genel Kurulunda yapılan seçime, 291 milletvekili katıldı. Oyların 251'ini alan Hamit Ersoy, RTÜK üyeliğine seçilirken diğer aday Mehmet Çakırtaş'a 38 oy çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı.

RTÜK üyeliğine seçilen Hamit Ersoy, 1964 yılında Diyarbakır'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren Ersoy, İngiltere'de doktorasını yaptı. Ersoy, RTÜK'te Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı görevinde bulunuyordu. İngilizce bilen Ersoy, evli ve 2 çocuk babası.

Ersoy, bir süre önce tartışmalı bir şekilde RTÜK’ün Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı’na getirilmişti. Üniversitelerdeki tüm öğretim üyelerinin tarikatlarla bağlantısını araştıran YÖK, o dönemde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay başta olmak üzere Ersoy’u da “irticai faaliyetlerde bulunduğu” gerekçesiyle görevinden almıştı.

O dönemde YÖK’ün hazırladığı raporda, Ersoy hakkında şu saptamalara yer verilmişti: “Kürt-İslam sentezini benimseyen ve bu doğrultuda faaliyet gösteren Zehra Eğitim ve Kültür Vakfı’nın düzenlediği ‘Salı Sohbetleri’ seminerine konuşmacı olarak katılmıştır. Mazlum-Der Yönetim Kurulu üyesidir.”

Fırat Kozok/Cumhuriyet