Polemik & Kulis
16 Nis 2020 16:43 Son Güncelleme: 16 Nis 2020 16:54

RTÜK’e isyan etmişlerdi! Habertürk’ün ceza yiyen programı dönüyor!

RTÜK’ün geçtiğimiz haftalarda ceza kestiği Habertürk’ün o programı yeniden ekrana dönecek.

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Ebru Baki ile sundukları 'Para Gündem' programının yayınına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçtiğimiz haftalarda ara vermişti. Ancak program araya gitmeden önce RTÜK tarafından, cezaya çarptırılmış ve durumun kanal yönetiminin tepkisini çektiği iddia edilmişti.

Baki ceza sonrası RTÜK’e isyan etmiş ve “En azından bu kadar emek ceza ile sonuçlanmasaydı takdir, teşekkür beklemiyoruz ama bir de üzerine ceza yedik. Herkesi vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Çok haksız, adaletsiz buldum. Canım yandı” açıklaması yapmıştı.

Programda Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in korona virüs sürecine ilişkin bazı iddiaları toplumda paniğe yol açmış ve "Hiçbir otorite tarafından teyit edilmemiş bilgilerin gerçeklik ve doğruluk ilkelerine aykırı bir şekilde izleyiciye aktarılması" maddesi neden gösterilerek Para Gündem’e ceza verilmişti.

Tüm bu yaşananlar sonrası Haftaiçi her sabah 08.45-11.00 arasında ekrana gelen programla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; ikili yaklaşık 10 günlük bir aranın ardından pazartesi günü itibariyle ekranlara dönecek.

Bülent Aydemir, kişisel twitter hesabından bir paylaşım yaparak, pazartesi gününü iple çektiğini söyledi. Aydemir, “Ağlamadan, dillerim dolaşmadan, yumruğum çözülmeden; gecenin karşısında, şafaktan utanmayıp; utandırmadan aşkı, üzerime yüreğimden başka muska takmadan konuşmak istiyorum. (İsmet Özel) Pazartesiyi iple çekiyorum. Görüşmek üzere...” ifadelerini kullandı.