Gündem
23 Mar 2010 15:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

RTÜK YEREL YAYINCILARA SEMİNER DÜZENLİYOR!..

RTÜK, yerel radyo ve televizyon yayıncıları için Adana'da eğitim semineri düzenledi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu yerel yayıncılara eğitim semineri düzenledi.
Üst Kurul tarafından, 8 il ve bağlı ilçelerdeki yerel radyo ve televizyon yayıncılarına yönelik düzenlenen eğitim semineri, Adana’da yapıldı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından düzenlenen eğitim seminerine, 161 yerel radyo ve televizyonun temsilcisi katıldı.

RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı İhsan Şener "Yerel ve bölgesel radyo ve televizyonlar medya dünyamızın kılcal damarları gibidir.En uçta en zor şartlarda hizmet vermektedirler." dedi.

Şener, "Biz RTÜK olarak çok ciddiyetle bu eğitim seminerlerine önem veriyoruz. Aynı ciddiyetle yayıncı kuruluşlarımızın da katılmalarını bekliyoruz, istiyoruz, talep ediyoruz."

Eğitim seminerinde, yerel televizyon ve radyoların sorunları, yayın ilkeleri, medyada özdenetim, dilin doğru, güzel ve kurallara uygun kullanımı konusunda bilgi verildi.

Katılımcılar, bu tür seminerlerin mesleğe olan katkısından memnun.

"Üst Kurul üyeleri ile yöneticileri ile yayıncıların buluşması her dönem yararlı olmuştur" diye konuşan Şener, "Bu konuda bilgisi olan insanların bilgi vermesiyle, biz de yerel basın olarak, radyocuları olarak bilinçlendiğimizi düşünüyorum" dedi.

2 gün sürecek eğitim seminerinde, katılımcılara sertifika verilecek.


ETİKETLER
#RTÜK #seminer