Televizyon
28 Tem 2020 09:08 Son Güncelleme: 28 Tem 2020 10:41

RTÜK üyesi İlhan Taşcı'dan Haluk Kırcı tepkisi: Televizyonlar aklanma yeri değil!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, Bahçelievler katliamının faili Haluk Kırcı’nın Haber Global’e konuk olduğu yayının ve kullandığı “Bahçelievler bir katliam değildir, oraya arkadaşlarımızın intikamı için gittik” ifadelerinin kurul gündemine alınması için dilekçe verdi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, Bahçelievler katliamının faili Haluk Kırcı’nın Haber Global’e konuk olduğu yayının ve kullandığı “Bahçelievler bir katliam değildir. Oraya ülkücüler olarak biz katliam için gitmedik, arkadaşlarımızın intikamı için gittik” ifadelerinin kurul gündemine alınması için dilekçe verdi.

Taşcı dilekçede, “Vahşice gerçekleştirilmiş bir katliamın ‘intikam eylemi’ gibi basitleştirilerek ekranlarda yer verilmesinin yayıncılık etiğiyle ve RTÜK Yasası’ndaki yayıncılık ilkeleriyle bağdaşmadığı açıktır. Katliam hükümlüsüne ekranda istediği gibi kendi ‘hikayesini’ anlatmasına olanak sağlanması suçu ve suçluyu övme fiilini oluşturmuştur” dedi.