Medya
19 Kas 2021 13:18 Son Güncelleme: 19 Kas 2021 15:04

RTÜK uyarmıştı! Fulya Öztürk'ten sonra sıra Müge Anlı’da mı?

RTÜK’ün uyarısından sonra yardımlara ağırlık veren Fulya Öztürk’ün ardından benzer bir hamle de Müge Anlı’dan geldi.

RTÜK geçtiğimiz aylarda aralarında ATV, Kanal D, FOX, Beyaz TV, Star TV, TV 8, Show TV'nin bulunduğu 7 kanala uyarı yazısı gönderdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından gönderilen ihtar yazısında, “Bu tür yayınların geneli değerlendirildiğinde, içeriği oluşturan konuların daha çok eşlerin birbirlerini aldatması, çarpık ilişkiler gibi toplumun millî ve manevi değerleri ile bağdaşmayan ve Türk aile yapısına uymayan olaylar üzerine odaklandığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

Söz konusu uyarının ardından FOX’ta ekranlara gelen ‘Fulya ile Umudun Olsun’ programının sunucusu Fulya Öztürk, SMA’lı bebeklerle ilgili harekete geçmiş ve her hafta aldıkları yüzlerce başvuruyu titizlikle inceleyen program ekibinin yanına sadece bu başvurularla ilgilenmesi için ek birim kurulmuştu.

RTÜK’ün uyarısının ardından bir benzer hamle de ATV’de izleyici ile buluşan ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ programının sunucusu Müge Anlı’dan geldi. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, yardımlarıyla bilinen Anlı’nın yeni bir hamle için adım attığını duyurdu.

“Müge şimdi iki yeni projesini daha uygulamaya sokmak için kollarını sıvadı” diyen Aktuğ, “İlki, programın elinin uzanmadığı, yardımcı olmadığı köy bırakmamak. İkinci proje ise kadın sığınma evlerindeki çocukları mutlu edecek bir kampanya” ifadelerini kullandı.

Yüksel Aytuğ’un ‘Müge Anlı’dan iki dev proje daha’ başlıklı yazısı şöyle:

Okuma yazma seferberliği, mobil ve sabit aşevleri, derslikler, uzaktaki köylere giyecek ve kırtasiye yardımı, engellilere tekerlekli ve akülü sandalye ulaştırılması, sevgi izi kampanyası, patibuldular uygulaması ve daha niceleri... Yukarıda saymakla bitiremediğim bu sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü Müge Anlı'nın en takdir edilesi tarafı, yaptıklarıyla yetinmemesi, çıtayı sürekli yükseltmesi, durmadan yeni projeler üretmesi.

Müge şimdi iki yeni projesini daha uygulamaya sokmak için kollarını sıvadı. İlki, programın elinin uzanmadığı, yardımcı olmadığı köy bırakmamak. Müge bunun için özel bir bilgisayar yazılımı hazırlattı. Atv'de her gün milyonlarca izleyici ile buluşan Tatlı Sert programının yardım eriştirdiği köyler, özel bir harita yazılımında kırmızı ile işaretlenecek. Müge dedi ki, "Şimdiden pek çok köye ulaştık. Haritadaki köylerin tamamı kırmızıya boyandığında bu grafiği sizlerle paylaşacağım." Ne güzel... Belli ki o meşhur çocuk şarkısında "Gitmesek de, görmesek de" denilen köylerin hepsi yeniden gerçekten 'bizim' olacak.

İkinci proje ise kadın sığınma evlerindeki çocukları mutlu edecek bir kampanya. Müge izleyicilerden bir ricada bulundu. Dedi ki, "Yılbaşı için kendi çocuklarınızla birlikte sığınma evlerinde mütevazı şartlarda yaşayan kadınların boynu bükük çocuklarına da birer hediye alın ve bize gönderin. Ama eski, kullanılmış oyuncak istemiyorum. Hepsi yeni, ambalajında olacak. Böylece o çocuklarla birlikte bizim de yılbaşında mutluluğumuz ikiye katlanacak."

Evet, Müge yapacak, ben daha geniş kitlelere duyurmak için yazacağım. Teşekkürler Müge Anlı, bana da kıyısından köşesinden hayır yapma fırsatı verdiğin için...

Yazının tamamı için tıklayın!