Gündem
05 Şub 2015 09:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

RTÜK toplantısında skandal kavga! Başkan güvenliği çağırdı!

Radyo ve televizyon Üst Kurulu’nun bugünkü toplantısında skandal nitelikte bir kavga yaşandı.

Radyo ve televizyon Üst Kurulu’nun bugünkü toplantısında Türk siyaset ve devlet tarihine not düşülecek skandal nitelikte bir kavga yaşandı.

RTÜK'te yaşanan inanılmaz kavga üzerine Kurul Başkanı Davut Dursun, üst kurul üyelerinden başkalarının girmesinin uygun olmadığı salona, kurumdaki özel güvenlikçileri çağırdı.

İKİ ÜYEYE CEZA VERİLMİŞTİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Atatürk’e ağır hakaretler sıralanan programları nedeniyle Kanal A Televizyonu’na ceza verilmesini sağlayan CHP kontenjanından seçilen üyeler Süleyman Demirkan ile Ali Öztunç’a ceza vermişti.

Öztunç’a, RTÜK hakkında haksız ve asılsız suçlamalarda bulunma, kurul üyelerini küçük düşürme ve karara bağlanmamış raporlarla ilgili gerçeği yansıtmayan açıklamalar yaptığı gerekçesiyle “kınama” cezası; Demirkan hakkında ise “Üst Kurul çalışmaları hakkında kamuoyuna bilgi verdiği ve RTÜK üyelerini küçük düşürücü ifadeler kullandığı” için “uyarı” cezası verilmişti.

MHP ve HDP’li üyeler, “bu tiyatronun figüranı olmayız” diyerek toplantıyı terk etmişti.

ÜST KURUL SALONUNA ÖZEL GÜVENLİK GİRDİ

RTÜK’ün bugün yapılan üst kurul toplantısına da, bu konu damgasını vurdu. Alınan bilgiye göre kurulda sert bir tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine RTÜK Başkanı Dursun, özel kalemine telefon açarak, “Güvenliği gönderin” dedi. Muhalif üyeler, “Salona üst kurul üyelerinden başka kimse giremez” diye tepki gösterdi. Dursun, CHP’li iki üyeyi kastederek, “İkisini dışarı aldıracağım” dedi. Bu sırada özel güvenlikçiler salon içine girdi.

Ancak gerilimin düşmesi üzerine güvenlikçiler dışarı çıktı. Bu sırada kurum önüne polisin de gelerek önlem aldığı belirtildi.

Gerilim üzerine ara verilen üst kurul toplantısına daha sonra yeniden devam edildiği öğrenildi.