Televizyon
08 Ağu 2013 13:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

RTÜK TELEVİZYONLARA BAYRAMI ZEHİR ETTİ; HANGİ KANAL NE KADAR CEZA ALDI?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bayram öncesi kanallara ceza yağdırdı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Gezi Parkı eylemlerindeki yayınlarıyla dikkatleri üzerine çeken Halk TV’ye bir filmdeki saniyelik sigara görüntüsü nedeniyle 5 ayrı işlemde toplam 365 bin TL ceza keserken 7 Temmuz’daki Gazdan Adam Festivali’ni duyuran Ulusal Kanal’a da 11 bin 500 TL fatura çıkardı.

Kurulun cezalarından dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic de nasibini aldı. Dünyanın birçok ülkesinde yayımlanan uyuşturucu belgeseli nedeniyle bu kanala da para cezası kesildi.

Ulusal Kanal, 7 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilen Gazdan Adam Festivali’nin tanıtım filmini ekranlarına taşıdı. Festivalin katılımcıları arasında yer alan kanalın 6 Temmuz’daki yayını, RTÜK tarafından mercek altına alındı.

İzleme ve Değerlendirme Dairesi tarafından hazırlanan raporda, kanalın söz konusu tanıtım filmini yayımlarken reklam olduğu yönünde bir uyarı yapmadığını belirterek kanalın cezalandırılmasını istedi. Raporu değerlendiren Üst Kurul, oyçokluğu ile kanala 11 bin 500 TL para cezası kesti. Karara CHP kontenjanından seçilen üye Ali Öztunç itiraz etti.