Televizyon
01 Nis 2012 00:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

RTÜK TARİHİ DE Mİ DURDURACAK? BÜYÜK İSKENDER RTÜK'Ü BÖLDÜ!

Makedonya kralı Büyük İskender'le ilgili filme verilen ceza RTÜK'ü böldü

CNBC-E’de yayınlanan Makedonya kralı Büyük İskender’le ilgili film için verilen ceza, RTÜK’ü böldü. Üyelerden Esat Çıplak, ‘’RTÜK tarihi de mi durduracak ?’’ diye sordu.

Büyük İskender’in hayatını konu alan bir filme, şiddet sahneleri, eşi Roksana ile sevişmesi ve eşini dövmesi nedeniyle 50 bin lira ceza verilmişti. Bu konudaki RTÜK raporunda, ‘’İskender, karısı Roksana’yı dövüp, kadına şiddet uygulamış, tecavüz girişiminde bulunmuş, daha sonra İskender ve Roksana sevişmeye başlamış, sevişme sesleri ve görüntülerine yer verilmiştir’’ denildi.

MAÇTA OYUNCU KALMAZ
RTÜK üyesi Esat Çıplak ise bu karara karşı çıktı ve ret oyu kullanıp muhalefet şerhi yazdı. Tarihsel bir kişiliği anlatırken, fantastik öğeler ve abartının normal olduğunu belirten Çıplak, şöyle dedi:

‘’Kan ve şiddet içeren sahneler gece 23.12’de, erotik, açık-saçık sahneler ise, 23.49’da yayınlanmıştır. Çocuklar ve gençler gece yarısı pür dikkat CNBC-e deki İskender’i izliyor ve zihinsel gelişimleri mi bozuluyor? Bu anlayışı, GS-FB maçına hakem olarak tayin edin, maç da gergin geçsin. 20’inci dakikada hakemin kart göstermekten kolu yorulur, sahada futbolcu kalmaz. Her durum steril konseptle ele alınmaz. Tarihi durdurmaya mı kalkacaksınız?’’