Gündem
14 Mayıs 2020 16:05 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2020 16:36

RTÜK 'Sevda Noyan'ı gündemine almadı!

Sevda Noyan’ın “Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür” dediği, Esra Elönü'nün sunduğu “Arafta Sorular” programı RTÜK Üst Kurul gündemine getirilmedi.

Sevda Noyan’ın “Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür” dediği, Esra Elönü'nün sunduğu “Arafta Sorular” programı RTÜK Üst Kurul gündemine getirilmedi. RTÜK, son haftalarda aralarında Habertürk’ün de yer aldığı FOX TV, Tele1 ve Halk TV’ye art arda cezalar vermişti.

İktidara yakın Ülke TV’de Esra Elönü'nün sunduğu “Arafta Sorular” programında Sevda Noyan’ın “Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür” sözleri Türkiye gündemine oturmuştu. Kamuoyu, Sevda Noyan’ın sözleri üzerine savcıların ve RTÜK’ün harekete geçmesini talep etmişti.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, harekete geçip dilekçe vererek Noyan’ın sözleri nedeniyle, programın, “derhal üst kurul gündemine alınmasını” istemişti.

“MAZERET” BİLDİREREK KATILMADI

Twitter hesabından açıklamada bulunan İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “mazeret” bildirerek bugünkü olağan Üst Kurul toplantısına katılmadığını belirtti. Taşcı, “Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan’ın katıldığı programın Üst Kurul gündemine getirilmediğini ifade etti.

İlhan Taşcı, şu ifadeleri kullandı: “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “mazeret” bildirerek bugünkü olağan Üst Kurul toplantısına katılmadı. ‘Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür’ diyen Sevda Noyan’ın katıldığı program, Üst Kurul gündemine getirilmedi ve görüşülmedi.”