Televizyon
01 Nis 2020 17:18 Son Güncelleme: 01 Nis 2020 17:21

RTÜK, reklam Üst Kurul paylarını erteledi

Yayıncıların Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) ödediği Reklam Üst Kurul Payları'nın Ocak, Şubat ve Mart ayı ödemeleri ertelendi

RTÜK kararıyla bin 793 medya hizmet sağlayıcı kuruluşun ödemek durumunda oldukları Reklam Üst Kurul Payları 3 aylık dönem için ötelendi.

Alınan kararı değerlendiren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ekonomik bağlamda yapılan desteklere RTÜK olarak bizler de katkı sağlıyoruz. Amacımız bu zor dönemde yayıncılarımızı ve çalışanlarını rahatlatmak. Fedakârca vazife yürüterek halkımızın bilinçlenmesine büyük katkılarda bulunan medya sektörüne destek vermek görevimizdir. Elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Ödemelerin ertelenmesiyle yerel ve ulusal radyo ve televizyon kuruluşlarımıza yardımcı olmakla beraber, medya sektöründe çalışan meslektaşlarımızın da salgın boyunca işlerini kaybetmelerine neden olabilecek ekonomik etkileri en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Sektörümüzdeki istihdama destek oluyoruz. Kurulumuzda oy birliği ile alınan bu karara imza koyan Kurul Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."