Televizyon
21 Nis 2021 14:58 Son Güncelleme: 21 Nis 2021 15:06

RTÜK o sözleri affetmedi! Halk TV ve KRT'ye üst sınırdan ceza verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP'li Engin Özkoç’un katıldığı televizyon programındaki sözleri nedeniyle KRT'ye en üst sınırdan idari para cezası verdi.

RTÜK, CHP’li Engin Özkoç’un yayındaki “Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek darbeci var. Adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tüm diktatörlerin başına gelen onun da başına gelecektir” sözünü yasaya aykırı bularak KRT’ye en üst sınırdan idari para cezası verdi.

Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, izleme raporlarını da gündemine aldı. KRT televizyonu hakkında hazırlanan uzman raporunu müzakere eden Üst Kurul, Gürkan Hacır’ın sunduğu “Şimdiki Zaman” programında CHP Milletvekili Engin Özkoç’un sözlerini inceledi. 

Özkoç’un yayındaki  “…Şu anda bir darbe yönetimi tarafından yönetiliyoruz. 15 Temmuz’dan sonra 20 Temmuz darbesini gerçekleştiren bir darbe yönetimi tarafından yönetiliyoruz… Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek darbeci var. Adı Recep Tayyip Erdoğan’dır…Tüm diktatörlerin başına gelen onun da başına gelecektir…Türkiye’nin tek kurtuluşu Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesidir…” şeklindeki sözlerini izleyen RTÜK Üyeleri, açıklamaların eleştiri sınırlarını aştığını tespit ederek yayıncı kuruluşa en üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

Halk TV'ye MHP cezası

Üst Kurulun gündemindeki diğer bir dosya ise Halk TV’ye aitti. RTÜK, “Haber Masası”  programını masaya yatırdı. Yayın konuğu Afşin Hatipoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne yönelik ifadelerini 6112 sayılı Kanuna aykırı bulan Üst Kurul,  yasanın 8. maddesinin 1. Fıkrasının (ç) bendinin ihlali nedeniyle Halk TV hakkında en üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.